Kip in romige cajun saus

Kip in romige cajun saus

Kip in romige cajun saus. Deze avondmaaltijd is niet alleen ontzettend lekker. Door de paprika, spinazie, mungbonen en tomaat ook heel gezond.

kip in romige cajun saus

Romige cajun saus

Voor de romige cajun saus gebruik ik cajun specerijen (duh 🤪) maar ik voeg ook nog extra paprikapoeder, kerriepoeder en een half kip bouillonblokje toe. Verder fruit je ook nog een uitje en knoflook aan, dus aan smaak geen gebrek.

Zelf gebruik voor dit recept graag kokosmelk maar je zou eventueel ook (plantaardige) kookroom kunnen gebruiken. Ben je geen liefhebber van kokos? Laat dit je niet meteen afschrikken. Door alle specerijen heeft de kokos zeker niet overhand qua smaak. Het zorgt eigenlijk juist voor een lekkere balans qua smaak 🤩

Eet jij ook graag een lekkere avondmaaltijd met een gerecht in kokossaus? Probeer dan ook eens de volgende recepten: kip in kruidige kokossaus, vegetarische aubergine curry stoof of maak eens de kip in currysaus met rijst klaar.

Recept kip in romige cajun saus

kip in romige cajun saus

Kip in romige cajun saus

Deze simpel te maken avondmaaltijd is ontzettend en ook nog eens heel gezond. Je kunt de avondmaaltijd ook heel simpel geheel vegetarisch maken.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: avondeten, cajun kruiden, cajunkruiden, kip, makkelijke maaltijd, romige saus
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

KIP:

  • 350 gram kippendijfilet in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel cajun kruiden
  • 1 flinke theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel honing
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 limoen sap en rasp nodig

ROMIGE CAJUN SAUS

  • 250 mililiter kokosmelk
  • 1 klein blikje mungbonen
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 1 paprika in blokjes gesneden
  • 250 gram cherry tomaten gehalveerd
  • 200 gram verse spinazie
  • 1/2 limoen sap nodig
  • 1 eetlepel cajun kruiden
  • 1 flinke theelepel paprikapoeder
  • 1 flinke theelepel kerriepoeder
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • 1/2 kipbouillionblokje

RIJST:

  • 275 gram meergranen rijst
  • 450 milliliter water
  • 1 kipbouillionblokje
  • zonnebloemolie

EXTRA'S

  • paar takjes peterselie fijngehakt en optioneel

Instructies

BEGIN MET HET KOKEN VAN DE RIJST:

  • Verhit een scheutje olie in een middelgrote kookpan, voeg de rijst toe samen met een verkruimeld bouillonblokje en bak kort mee. Voeg het water toe. Breng aan de kook, zet het vuur nu zachter en laat de rijst met de deksel op de pan 8-9 minuten pruttelen tot de gaatje erin vallen. 
    Zet het vuur uit en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.

MAAK ONDERTUSSEN DE KIP IN ROMIGE CAJUN SAUS KLAAR:

  • Meng de kip met de cajun kruiden, sambal, limoen, honing, snuf peper en zout.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en en bak de kip samen met uien rondom goudbruin aan. Voeg de knoflook, cherrytomaten, paprika, mungbonen en spinazie (spinazie in delen toevoegen) toe en bak voor 5 minuten alles mee. 
  • Voeg de de paprikapoeder, kerriepoeder, cajun kruiden en een half verkruimeld kip bouillonblokje toe en bak kort mee. 
  • Voeg de limoensap en kokosmelk toe, zet het vuur zachter en laat 10-15 minuten alles pruttelen. (zonder deksel op de pan)
  • Serveer de rijst met de kip in romige cajun saus. Bestrooi eventueel vlak voor serveren met fijngehakte peterselie. Eet smakelijk 😋
  • TIP: wil je dit gerecht liever vegetarisch maken? Gebruik dan vega kip of voeg een paprika en/of mungbonen extra toe.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Kip in romige cajunsaus met rijst

kip in romige cajun saus