Kip in romige cajun saus. Deze avondmaaltijd is niet alleen ontzettend lekker. Door de paprika, spinazie, mungbonen en tomaat ook heel gezond.
Ik hoop dat je ook meteen trek krijgt bij het zien van bovenstaande foto. Wij hebben in ieder geval ontzettend gesmuld 😋 Gezond én lekker eten gaat gelukkig heel goed samen!
Romige cajun saus
Voor de romige cajun saus gebruik ik cajun specerijen (duh 🤪) maar ik voeg ook nog extra paprikapoeder, kerriepoeder en een half kip bouillonblokje toe. Verder fruit je ook nog een uitje en knoflook aan, dus aan smaak geen gebrek.
Zelf gebruik voor dit recept graag kokosmelk maar je zou eventueel ook (plantaardige) kookroom kunnen gebruiken. Ben je geen liefhebber van kokos? Laat dit je niet meteen afschrikken. Door alle specerijen heeft de kokos zeker niet overhand qua smaak. Het zorgt eigenlijk juist voor een lekkere balans qua smaak 🤩
Eet jij ook graag een lekkere avondmaaltijd met een gerecht in kokossaus? Probeer dan ook eens de volgende recepten: kip in kruidige kokossaus, vegetarische aubergine curry stoof of maak eens de kip in currysaus met rijst klaar.
Recept kip in romige cajun saus
Kip in romige cajun saus
Ingrediënten
KIP:
- 350 gram kippendijfilet in blokjes gesneden
- 1 eetlepel cajun kruiden
- 1 flinke theelepel sambal oelek
- 1 eetlepel honing
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 1/2 limoen sap en rasp nodig
ROMIGE CAJUN SAUS
- 250 mililiter kokosmelk
- 1 klein blikje mungbonen
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 1 paprika in blokjes gesneden
- 250 gram cherry tomaten gehalveerd
- 200 gram verse spinazie
- 1/2 limoen sap nodig
- 1 eetlepel cajun kruiden
- 1 flinke theelepel paprikapoeder
- 1 flinke theelepel kerriepoeder
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- 1/2 kipbouillionblokje
RIJST:
- 275 gram meergranen rijst
- 450 milliliter water
- 1 kipbouillionblokje
- zonnebloemolie
EXTRA'S
- paar takjes peterselie fijngehakt en optioneel
Instructies
BEGIN MET HET KOKEN VAN DE RIJST:
- Verhit een scheutje olie in een middelgrote kookpan, voeg de rijst toe samen met een verkruimeld bouillonblokje en bak kort mee. Voeg het water toe. Breng aan de kook, zet het vuur nu zachter en laat de rijst met de deksel op de pan 8-9 minuten pruttelen tot de gaatje erin vallen. Zet het vuur uit en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.
MAAK ONDERTUSSEN DE KIP IN ROMIGE CAJUN SAUS KLAAR:
- Meng de kip met de cajun kruiden, sambal, limoen, honing, snuf peper en zout.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en en bak de kip samen met uien rondom goudbruin aan. Voeg de knoflook, cherrytomaten, paprika, mungbonen en spinazie (spinazie in delen toevoegen) toe en bak voor 5 minuten alles mee.
- Voeg de de paprikapoeder, kerriepoeder, cajun kruiden en een half verkruimeld kip bouillonblokje toe en bak kort mee.
- Voeg de limoensap en kokosmelk toe, zet het vuur zachter en laat 10-15 minuten alles pruttelen. (zonder deksel op de pan)
- Serveer de rijst met de kip in romige cajun saus. Bestrooi eventueel vlak voor serveren met fijngehakte peterselie. Eet smakelijk 😋
- TIP: wil je dit gerecht liever vegetarisch maken? Gebruik dan vega kip of voeg een paprika en/of mungbonen extra toe.
Kip in romige cajunsaus met rijst
Wanneer je een makkelijke avondmaaltijd op tafel wilt zetten bomvol smaak, probeer dan zeker een keertje deze kip in romige cajun saus. Lekker met rijst maar ook met noedels of ja…daar komt ze weer….bij patat 😋 Ik hoop in ieder geval dat je ontzettend gaat smullen van deze heerlijke maaltijd.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.