Ook ik heb niet altijd maar tijd en zin om lang in de keuken te staan. Deze snelle kip in pindasaus met roerbakgroenten en rijst staat binnen 30 minuten op tafel en is echt super lekker! De kip in pindasaus is trouwens niet alleen lekker bij rijst maar ook heul…. heul….heul lekker bij zelfgemaakte patat. Nu is dat natuurlijk niet heel gezond en aangezien ik momenteel een klein beetje op mijn gewicht wil letten, is rijst een veel verstandigere keuze. Voorheen aten wij eigenlijk altijd normale witte rijst (niet gezond) maar tegenwoordig wissel ik wilde rijst met zilvervliesrijst af (stukken gezonder). Je kan dus echt wel lekker eten zonder dat je alleen maar op een blaadje sla zit te knabbelen.
Recept snelle kip in pindasaus met roerbakgroenten en rijst
snelle kip in pindasaus met roerbakgroenten en rijst
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 1 ui fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 rode peper fijngesneden
- 100 milliliter kokosmelk
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels sweet chilisaus
- 2 flinke eetlepels pindakaas
- 600 gram Kippendijen in grote stukken gesneden
- snuf peper en zout
rijst met roerbakgroenten
- 1 zak Thaise roerbakgroenten 200 gram
- 300 gram rijst naar keuze
- 2 theelepels sambal badjak
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel ketjap asin
- 4 gekookte eieren of gebakken
- hand gebakken uitjes
- hand gezouten pinda's optioneel
- snuf peper en zout
Instructies
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de eieren 5 minuten.
- Breng de kip op smaak met peper en zout. Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak de kip rondom goudbruin. Voeg de uien, knoflook en rode peper toe en bak kort mee. Voeg de ketjap manis, kokosmelk, pindakaas en sweet chilisaus toe. Leg de deksel op de pan (niet gesloten) en laat 15 minuten zachtjes koken. Wil je een dikkere saus, laat dan de laatste paar minuten de deksel van de pan.
- Verwarm in een ander wok of hapjespan een scheutje olie en roerbak de groenten met een snuf peper en sambal badjak. Voeg de rijst toe samen met de ketjap manis en de ketjap asin. Wok dit eventjes op hoog vuur. Breng eventueel op smaak met wat extra peper en/of zout. Serveer de rijst met de kip in pindasaus en bestrooi met wat gebakken uitjes, pinda's en de eieren.
kip in pindasaus
Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kip-in-zwarte-pepersaus-zonder-pakjes-en-zakjes/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/ajam-opor-kruidige-kip-kokosmelk/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/thaise-curry-met-kip-klaar-in-30-minuten/” target=”_blank”]