kip in champignonroomsaus: kruidig recept!
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 personen
IngrediΓ«nten
- 4 kipfilets
- 75 gram plakjes ontbijtspek in stukjes gesneden
- 1/2 rode peper heel fijn gesneden
- 200 milliliter slagroom
- 100 milliliter water
- 50 milliliter witte wijn
- 1 grote ui gesnipperd
- 3 teentjes knolfook fijngehakt
- handje verse peterselie fijngehakt
- 25 gram roomboter + klontje extra
- olie
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- paprikapoeder
- gedroogde oregano
- gedroogde chilivlokken
- 250 gram champignons grof gesneden
- 200 gram doperwten diepvries
- 1 groente bouillonblokje
- 1 flinke eetlepel bloem
Instructies
- Sla de dikke kant van de kipfilets iets dunner (of snijd ze in de lengte doormidden) Bestrooi de kip met peper, zout, gedroogde oregano, paprikapoeder en een beetje gedroogde chilivlokken. Verhit een klontje roomboter en een scheutje olie in een pan met hoge rand en bak de kip kort goudbruin aan beide kanten. Haal de kip uit de pan.
- Verwarm in dezelfde pan 25 gram roomboter en fruit de uien met de knoflook, rode peper en spek. Voeg de champignons toe en bak deze tot ze goudbruin zijn. Vervolgens bestrooi je de bloem eroverheen en dit bak je kort mee. Voeg dan de slagroom, water en witte wijn toe. Verkruimel het bouillonblokje erbij, roer alles goed door. Leg de kip terug in de saus en leg de deksel niet helemaal gesloten op de pan. Laat de kip 10-15 minuutjes zachtjes koken.
- Voeg de peterselie en doperwtjes toe en laat nog eens 5 minuutjes zachtjes koken. Check of de kip gaar is. Anders moet het nog iets langers koken.(hahah logisch toch) Mocht de saus te dik worden, voeg dan extra water of witte wijn toe. Serveer met pasta, brood of gebakken aardappeltjes.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer