Kikkererwten in kruidige tomatensaus. Deze “stoof” is super gezond, snel te bereiden en je kunt er ontzettend veel mee variëren.
Serveer de kikkererwten in kruidige tomatensaus met naan, rijst of pasta. Een lepel (plantaardige) yoghurt erbij maakt het lekker romig en fris van smaak.
Kikkererwten stoof
Een kikkererwtenstoof is een heerlijke en simpele avondmaaltijd. Het kost weinig tijd om te maken en het zit echt bomvol vol smaak. Door de specerijen en de zachte kikkererwten is dit een gerecht waar iedereen van kan genieten. Het is ook een heerlijke manier om meer gezonde peulvruchten te eten. Denk je echt niet zonder vlees te kunnen? Voel je uiteraard vrij om eventueel 300 gram gehakt of blokjes kipfilet mee te bakken.
Eet jij ook graag een vegetarische avondmaaltijd? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: spitskool in sweet chilisaus met rijst, krokante aardappelsalade of maak eens de vegetarische pasta in pikante tomatensaus.
Recept kikkererwten in kruidige tomatensaus
Kikkererwten in kruidige tomatensaus
Ingrediënten
- 2 blikken kikkererwten 2 blikjes/verpakkingen van 400 gram
- 500 mililiter gezeefde tomaten
- 4 teentjes knoflook geraspt
- 2 rode uien in dunne halve ringen gesneden
- 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
- 1 eetlepel honing
- 1 groentebouillonblokje
- snufje chilivlokken
- 1 theelepel garam masala
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2 theelepels gedroogd korianderblad of gedroogde peterselie
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 citroen sap nodig
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- snufje zout optioneel
- extra vierge olijfolie
EXTRA'S
- 4 Naan
- handje verse koriander grof gehakt
- Griekse yoghurt
Instructies
- Giet de kikkererwten af. Meng in een schaaltje de kurkuma, paprikapoeder, kerriepoeder, korianderblad, komijnpoeder, garam masala, peper en zout.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien kort aan.
- Voeg de honing, knoflook, gember, specerijenmix en een verkruimeld groentebouillonblokje toe en bak kort mee.
- Voeg de kikkererwten en gezeefde tomaten toe en laat 20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op een klein kiertje.
- Verwarm de Naan ondertussen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking of bak zelf Naan.
- Breng de kikkererwten in tomatensaus op smaak met het sap van een halve citroen en eventueel extra peper en/of zout.
- Serveer de kikkererwten met de Naan, vers gehakte koriander (of peterselie) en een klodder (plantaardige) Griekse yoghurt. Eet smakelijk 😋
- TIP: de kikkererwten in kruidige tomatensaus zijn eventueel ook lekker bij pasta of bij rijst.
Waarom kikkererwten
Kikkererwten zijn gezond en voedzaam. Ze zitten vol plantaardige eiwitten en vezels, waardoor je lang een vol gevoel hebt. Ook zijn ze rijk aan belangrijke mineralen zoals ijzer en magnesium. Ze passen goed in een vegetarisch of vegan eetpatroon maar iedereen kan ervan genieten. Je zou eventueel ook een combinatie van bonen gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld ook erg lekker om kidneybonen of zwarte bonen toe te voegen. Ook erg lekker is om blokjes aubergine en/of paprika mee te stoven.
Kruidige tomatensaus
De specerijen zorgen voor echt super veel smaak in dit gerecht. Ik gebruik kerriepoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, garam masala en een beetje chilivlokken. Deze geven de stoof een warme en kruidige smaak. Gedroogd korianderblad maakt het af maar als je geen fan bent van koriander, kies dan voor peterselie. Een scheutje citroensap aan het eind geeft het gerecht een frisse kick.
Kikkererwten in kruidige tomatensaus
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.