Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kikkererwten in kruidige tomatensaus
Deze kikkererwten in kruidige tomatensaus is echt een heerlijke vegetarische avondmaaltijd die je op verschillende manieren kunt serveren.
Vind jij dit recept lekker?
Print Recept
Pinterest
Bewaar in jouw kookboek
Deze staat in je kookboek
Gang:
avondeten
Keuken:
Nederlands
Trefwoord:
bonen, kikkererwten, kruidige tomatensaus, tomatensaus, vegetarische stoof
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Totale tijd:
35
minuten
minuten
Servings:
4
personen
Kookmodus:
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Wat heb je nodig (ingrediënten)
▢
2
blikken
kikkererwten
2 blikjes/verpakkingen van 400 gram
▢
500
mililiter
gezeefde tomaten
▢
4
teentjes
knoflook
geraspt
▢
2
rode uien
in dunne halve ringen gesneden
▢
3
centimeter
verse gember
geschild en geraspt
▢
1
eetlepel
honing
▢
1
groentebouillonblokje
▢
snufje
chilivlokken
▢
1
theelepel
garam masala
▢
2
theelepels
kerriepoeder
▢
2
theelepels
paprikapoeder
▢
1
theelepel
komijnpoeder
▢
2
theelepels
gedroogd korianderblad
of gedroogde peterselie
▢
1
theelepel
kurkuma
▢
1/2
citroen
sap nodig
▢
flinke
snuf
versgemalen zwarte peper
▢
snufje
zout
optioneel
▢
extra vierge olijfolie
EXTRA'S
▢
4
Naan
▢
handje
verse koriander
grof gehakt
▢
Griekse yoghurt
Zo maak je het (bereidingswijze)
Giet de kikkererwten af. Meng in een schaaltje de kurkuma, paprikapoeder, kerriepoeder, korianderblad, komijnpoeder, garam masala, peper en zout.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien kort aan.
Voeg de honing, knoflook, gember, specerijenmix en een verkruimeld groentebouillonblokje toe en bak kort mee.
Voeg de kikkererwten en gezeefde tomaten toe en laat 20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op een klein kiertje.
Verwarm de Naan ondertussen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking of bak zelf Naan.
Breng de kikkererwten in tomatensaus op smaak met het sap van een halve citroen en eventueel extra peper en/of zout.
Serveer de kikkererwten met de Naan, vers gehakte koriander (of peterselie) en een klodder (plantaardige) Griekse yoghurt. Eet smakelijk 😋
TIP: de kikkererwten in kruidige tomatensaus zijn eventueel ook lekker bij pasta of bij rijst.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!
Vermeld
@Familie.over.de.Kook
of tag
#familieoverdekook
!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer