40gramGrana Padano of andere kaas naar eigen keuze
handjeversebasilicumgrof gehakt
1theelepelsuikeroptioneel
1theelepelbalsamico azijn
snufvers gemalen zwarte peper en zout
klontje roomboter
scheutjeolie
1theelepel bloem flinke theelepel (dit zorgt ervoor dat de saus iets dikker wordt)
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kneed het gehakt met alle ingrediënten en vorm er gehaktballetjes van. Ik maakte 20 gehaktballetjes ervan.
Verhit een scheutje olie en klontje roomboter in een hapjespan of grotere koekenpan. Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin aan en haal ze uit de pan. Fruit in het braadvet de ui met knoflook en rode peper. Voeg de courgette, champignons en gedroogde oregano toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg de bloem toe en bak kort mee. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes, snuf peper, snuf zout, balsamico, handje verse basilicum en suiker toe. Leg de gehaktballetjes terug in de saus.
Vet een ovenschaal in en schep hier de gehaktballetjes met de saus in. Scheur de mozzarella eroverheen en bestrooi met de geraspte kaas en eventueel met wat extra gedroogde oregano.
Bak de ovenschotel in 10-15 minuten gaar en goudbruin. Laat even iets afkoelen voordat je gaat eten anders verbrand je echt je mond. Leg vlak voor serveren wat verse basilicum op de ovenschotel. Serveer met vers brood, pasta en/of een frisse salade.
TIP: voeg voor een rijke smaak nog een scheutje rode wijn toe.
TIP: deze Italiaanse gehaktballetjes zijn ook lekker zonder kaas. Laat dan de gehaktballetjes in de pan garen voor 10-15 minuten in de saus.
TIP: gebruik in plaats van een bol mozzarella kant en klare geraspte mozzarella. Voordeel van geraspte mozzarella is dat het mooier smelt in de oven. Nadeel is wel dat het een stuk duurder is.