Hartige Italiaanse kwarkbroodjes. Deze hartige kwarkbroodjes zijn heerlijk voor de lunch maar zijn ook erg lekker als borrelhapje.
Kwarkbroodjes met Italiaanse kruiden
Een tijdje terug heb ik het recept gedeeld van zoete kwarkbroodjes met kaneel. Ik had toen ook beloofd om ook mijn hartige Italiaanse variant te delen.
Deze hartige kwarkbroodjes zijn ontzettend lekker als borrelhapje, als lunch maar ze zijn ook erg lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld pasta.
Deze Italiaanse broodjes zitten bomvol smaak en zijn ook weer super makkelijk klaar te maken. Het is namelijk geen deeg wat uren hoeft te rijzen.
In 30 minuten kunnen deze hartige kwarkbroodjes bij jou op tafel staan. Ideaal toch! Hier hoef je absoluut geen keukenprins(es) voor te zijn.
recept hartige Italiaanse kwarkbroodjes
hartige kwarkbroodjes met kaas
Ingrediënten
- 400 gram bloem
- 350 gram kwark of Griekse yoghurt
- 1 ei + 1 extra voor het bestrijken van de broodjes
- 75 milliliter zonnebloemolie
- 1 zakje bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 75 gram mozzarella geraspte mozzarella uit een zakje
- 50 gram kaas in blokjes
- 50 gram geraspte kaas
- 5 plakjes salami in stukjes gesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Meng in een mengkom de Griekse yoghurt met olie en het ei.
- Voeg de bloem, zout, suiker, Italiaanse kruiden, geraspte mozzarella, salami, blokjes kaas en bakpoeder toe en spatel goed door elkaar. Kneed vervolgens met je handen tot een deegbal. (Het blijft iets plakkerig)
- Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem. Snijd het deeg in 8 gelijke stukken en vorm hier 8 broodjes van. (dikte ongeveer 3-4 centimeter) Leg de broodjes op de bakplaat en bestrijk met geklutst ei. Bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat op een rooster de kwarkbroodjes iets afkoelen. Het lekkerst zijn de broodjes als ze nog een beetje warm zijn.
- TIP: eet je de broodjes de volgende dag verwarm ze dan eventjes 10 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden.
Hartige kwarkbroodjes
Hartige Italiaanse kwarkbroodjes. Ook erg lekker is het om stukjes zongedroogde tomaat en/of olijven toe te voegen aan het deeg. Ik had nog wat bosui liggen, dus voor een beetje extra bite bestrooide ik de broodjes hiermee. Is alleen totaal niet Italiaans natuurlijk.
Super lekker met extra veel kaas. Ook erg lekker zijn deze broodjes om in aioli of pesto te dippen. Yum! Krijg jij al trek?
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken