Guatemalaanse stoofpot

Guatemalaanse stoofpot

Guatemalaanse stoofpot

3 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Hoofdgerecht
Keuken: Guatemalaanse, Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 15 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 800 gram riblappen in grote stukken gesneden
  • 2 uien grof gesneden
  • 5 trostomaten grof gesneden
  • 1 groene appel geschild, klokhuis verwijderd en grof gesneden
  • 4 teentjes knoflook grof gesneden
  • 1 rode peper grof gesneden
  • 1 jalapeno grof gesneden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 400 gram iets kruimige aardappelen geschild en in grotere blokjes gesneden
  • 1 winterpeen (niet te groot) gewassen en grof gesneden
  • flinke hand verse koriander gehakt
  • 1 eetlepel bloem
  • 1/2 eetlepel suiker
  • olie en roomboter

Instructies

  • Kruid het vlees met peper, zout, paprikapoeder en bestrooi met 1 el bloem. Maak de salsa door in een foodprocessor de tomaten, ui, rode peper, jalapeno, groene appel en knoflook grof te pureren.
  • Verhit een scheutje olie en klont roomboter in de stoofpan. Bak het vlees in porties goudbruin aan en leg het vlees even apart. Fruit nu voor 10 minuten de salsa in het braadvet aan op middelhoog vuur. Leg het vlees erbij en laat het 3,5 uur stoven. Voeg dan de aardappel en wortel toe en laat nog 20-30 minuten stoven. (deksel niet helemaal op de pan) Roer er de koriander doorheen en breng op smaak met peper zout. Serveer met rijst en/of tortilla wraps