1groene appelgeschild, klokhuis verwijderd en grof gesneden
4teentjesknoflookgrof gesneden
1rode pepergrof gesneden
1jalapenogrof gesneden
1eetlepelpaprikapoeder
flinkesnufgemalen zwarte peper en zout
400gramiets kruimige aardappelengeschild en in grotere blokjes gesneden
1winterpeen (niet te groot)gewassen en grof gesneden
flinkehand verse koriandergehakt
1eetlepelbloem
1/2eetlepelsuiker
olie en roomboter
Zo maak je het (bereidingswijze)
Kruid het vlees met peper, zout, paprikapoeder en bestrooi met 1 el bloem. Maak de salsa door in een foodprocessor de tomaten, ui, rode peper, jalapeno, groene appel en knoflook grof te pureren.
Verhit een scheutje olie en klont roomboter in de stoofpan. Bak het vlees in porties goudbruin aan en leg het vlees even apart. Fruit nu voor 10 minuten de salsa in het braadvet aan op middelhoog vuur. Leg het vlees erbij en laat het 3,5 uur stoven. Voeg dan de aardappel en wortel toe en laat nog 20-30 minuten stoven. (deksel niet helemaal op de pan) Roer er de koriander doorheen en breng op smaak met peper zout. Serveer met rijst en/of tortilla wraps