Deze pasta met geroosterde tomaten, ui en knoflook uit de oven, is met recht een super makkelijke maaltijd om klaar te maken. De geroosterde tomaten krijgen echt super veel smaak door ze samen in de oven te bereiden met de uien, knoflook, snuf peper, snuf zout en een klein scheutje balsamico azijn. Het enige wat je verder nog nodig hebt is verse pasta, verse basilicum en je hebt echt een heerlijk gerecht. Ik heb trouwens nog veel meer ideeën met deze geroosterde tomaten, dus binnenkort kan je nog een recept (of meer) verwachten. Ik ben bang dat ik er namelijk een nieuwe verslaving bij heb. Ach, hij is gelukkig een stuk gezonder dan mijn patat verslaving 😉
recept pasta met geroosterde tomaten uit de oven
geroosterde tomaten uit de oven
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 personen
Ingrediënten
- 600 gram rivolo cherrytomaatjes gehalveerd
- 6 sjalotjes gepeld en in partjes gesneden
- 5 teentjes knoflook gepeld en in partjes gesneden
- snufje gemalen zwarte peper en zout
- snufje chilivlokken of pul biber
- scheutje balsamico azijn
- scheut olijfolie extra vierge
- 400 gram verse pasta
- verse basilicum
- parmezaanse kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210 graden. Vet een bakplaat in. Meng de tomaatjes met een snuf peper, zout, chilivlokken, een scheutje balsamico azijn, scheutje olijfolie extra vierge, de sjalotjes en de knoflook op de ingevette bakplaat en rooster de tomaatjes 25 minuten.
- Kook de pasta gaar en leg hierop de geroosterde tomaten met de uien en knoflook. Bestrooi met flink wat Parmezaanse kaas en wat verse blaadjes basilicum. Besprenkel eventueel vlak voor serveren met een klein beetje extra vierge olijfolie.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimerpasta met geroosterde tomaten