focaccia met geroosterde groenten

focaccia met geroosterde groenten

Ik maak heel vaak als wij soep of pasta eten zelf een focaccia. Meestal ga ik voor een simpele variant maar nu had ik zit om uit te pakken. Voor de tomatensoep die ik ging maken had ik geroosterde groenten nodig en ik bedacht me dat dit ook wel erg lekker zou zijn voor op de focaccia die ik ging maken. Deze focaccia met geroosterde groenten is zeker een blijvertje geworden. Het is ook een super lekker lunch gerecht en de kinderen krijgen hierdoor een hoop extra groenten binnen. Ik heb in het recept de geroosterde groenten gemengd met ricotta maar zonder is ook erg lekker. Zo kan je zelf iedere keer variëren.

recept focaccia met geroosterde groenten

Recept Afdrukken
focaccia met geroosterde groenten
Maaltijd avondeten, Lunch
Keuken Italiaanse
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 45 minuten
Porties
focaccia
Ingrediënten
Geroosterde groenten
Maaltijd avondeten, Lunch
Keuken Italiaanse
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 45 minuten
Porties
focaccia
Ingrediënten
Geroosterde groenten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Maak eerst de geroosterde groenten. Meng 5 eetlepels olijfolie met een snuf peper, zout, 1 tn knoflook fijngesneden, snuf chilivlokken, 2 tl paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder en 1 el gedroogde Italiaanse kruiden. Meng alle groenten met de kruidige olijfolie mengsel. Leg de groenten op een ingevette bakplaat en bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Ga verder met het maken van de focaccia deeg. Meng 500 gram bloem met een flinke snuf zout. Maak een kuiltje en giet hierin 300 ml lauwwarm water, 1 el suiker, 1 el olijfolie extra vierge en 1 zakje gedroogde gist. Kneed alles tot een soepel deeg. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Vet een mengkom in en leg hierin het deeg. Dek af met een warme theedoek en laat 30 minuten op een tochtvrije plek rijzen.
  3. Als de geroosterde groenten klaar zijn, laat deze dan iets afkoelen. (laat ondertussen de oven aanstaan) Meng als ze iets zijn afgekoeld zijn met de ricotta en breng op smaak met eventueel een snufje peper en/of zout.
  4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en bestrooi deze met een klein beetje bloem. Druk het focaccia deeg erop uit tot een dikte van 1 cm. Leg het groentemengsel over de focaccia en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas. Bak de focaccia 10-15 minuten goudbruin en gaar.
Deel dit Recept

 

 

Focaccia met gegrilde groenten en ricotta. Ben je geen liefhebber van ricotta dan kan je deze heel makkelijk in dit recept weglaten. Het is ook lekker om er plakjes salami overheen te leggen voordat je de focaccia afbakt in de oven.
Lekker bij Italiaanse groentesoep. Hiervoor heb ik dezelfde geroosterde groenten gebruikt.

De volgende recepten vind je misschien ook lekker