focaccia met geroosterde groenten

focaccia met geroosterde groenten

Focaccia met geroosterde groenten. Dit recept is ontzettend lekker, simpel te maken en ook best gezond. Heerlijk als snack, bij soep of pasta.

Zelfgemaakte focaccia met geroosterde groenten

Ik maak heel vaak als wij soep of pasta eten zelf een focaccia. Meestal ga ik voor een simpele variant maar nu had ik zit om uit te pakken. Voor de tomatensoep die ik ging maken had ik geroosterde groenten nodig. Ik bedacht me dat dit ook wel erg lekker zou zijn voor op de focaccia die ik ging maken.

Dit recept is zeker een blijvertje geworden. Het is ook een super lekker lunchgerecht en de kinderen krijgen hierdoor een hoop extra groenten binnen. Ik heb in het recept de geroosterde groenten gemengd met ricotta maar zonder is ook erg lekker. Zo kan je zelf iedere keer variΓ«ren.

recept focaccia met geroosterde groenten

focaccia met geroosterde groenten

focaccia met geroosterde groenten

Deze focaccia met geroosterde groenten is niet alleen super lekker maar ook nog eens heel gezond en simpel te maken.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: focaccia, geroosterde groenten
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 1 grote focaccia

IngrediΓ«nten

FOCACCIA DEEG:

  • 500 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge

GEROOSTERDE GROENTEN:

  • 1 paprika in reepjes gesneden
  • 1/2 courgette door de lengte doormidden gesneden en in dunne plakjes gesneden
  • 250 gram kastanjechampignons in partjes gesneden
  • 1 rode ui in brede halve ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 flinke theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 100 gram ricotta optioneel
  • 60 gram parmezaanse kaas geraspt
  • 75 gram geraspte mozzarella
  • 4 eetlepels olijfolie
  • snuf chilivlokken

Instructies

MAAK EERST HET FOCACCIA DEEG:

  • Meng 500 gram bloem met een flinke snuf zout. Maak een kuiltje en giet hierin 300 ml lauwwarm water, 1 el suiker, 1 el olijfolie extra vierge en 1 zakje gedroogde gist. Kneed alles tot een soepel deeg. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Vet een mengkom in en leg hierin het deeg. Dek af met een warme theedoek en laat 45-60 minuten op een tochtvrije plek rijzen.

MAAK ONDERTUSSEN DE GEROOSTERDE GROENTEN

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng 4 eetlepels olijfolie met een snuf peper, zout, geraspte knoflook, snuf chilivlokken, paprikapoeder, kerriepoeder en de gedroogde Italiaanse kruiden. Meng alle groenten met het kruidige olijfolie mengsel. Leg de groenten op een bakplaat en bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Als de geroosterde groenten klaar zijn, laat deze dan iets afkoelen. (laat ondertussen de oven aanstaan) Meng als ze iets zijn afgekoeld zijn eventueel met de ricotta en breng op smaak met eventueel een snufje peper en/of zout.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en bestrooi deze met een klein beetje bloem. Druk het focaccia deeg erop uit tot een dikte van 1 cm. Leg het groentemengsel over de focaccia en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas en mozzarella. Laat de focaccia nog eens 30 minuten rijzen en bak de focaccia daarna in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
    Bestrooi vlak voor serveren eventueel met grof gehakte basilicum.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Β 

Focaccia

focaccia met geroosterde groenten

Focaccia met gegrilde groenten en ricotta. Ben je geen liefhebber van ricotta dan kan je deze heel makkelijk in dit recept weglaten. Het is ook erg lekker om plakjes salami of Italiaanse ham toe te voegen.