Couscous salade met pittige sriracha kip. Deze maaltijdsalade zit bomvol smaak en is ook ontzettend gezond.
Couscous salade
Deze couscous salade met pittige srirachaΒ kip heb ik echt al maanden geleden klaargemaakt. Ik ben alleen helemaal vergeten om het recept uit te werken…foei foei!! Deze couscous salade was echt super lekker en zit vol met gezonde groenten en verse kruiden.
DezeΒ salade is niet alleen super lekker als maaltijdsalade maar is ook heerlijk om straks als bijgerecht te serveren als je gaat bbq’en. Ik kan in ieder geval niet wachten tot we weer heerlijk buiten kunnen zitten met lekker eten en een wijntje. Deze couscous salade is zowel lauwwarm als koud lekker.
Recept couscous salade met pittige sriracha kip
couscous salade met sriracha kip
IngrediΓ«nten
- 250 gram couscous
- 1/2 komkommer zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
- 1 paprika fijngesneden
- 4 tomaten vruchtvlees verwijderd en fijngesneden
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1/2 bosje munt fijngehakt
- 1/2 bosje koriander fijngehakt
- 1/2 bosje peterselie fijngehakt
- olijfolie extra vierge
- 1/2 groente bouillonblokje
- snuf peper en zout
- 400 milliliter gekookt heet water
- 1/2 winterpeen julienne gesneden
sriracha kip
- 2 kipfilets
- 1 groente bouillonblokje
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepels sriracha
- snuf peper en zout
Instructies
- Breng een pan water aan de kook met 1 groentebouillonblokje en leg hierin de kipfilets. Laat de kipfilets ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Haal de kip uit het water en pluk met 2 vorken uit elkaar. Meng de geplukte kip met 1 tl kerriepoeder, 1/2 tl knoflookpoeder, 1 tl paprikapoeder, snuf peper/zout en 2 tl sriracha.
- Leg de couscous in een grote kom. Meng 400 milliliter heet water met een 1/2 groentebouillonblokje en giet dit over de couscous heen. Giet er een scheutje olijfolie extra vierge overheen. Dek de couscous af met plastic folie en laat ongeveer 5 minuten staan. (de couscous moet al het water opgenomen hebben)
- Roer de couscous los met een vork. Meng de couscous met de komkommer, paprika, tomaat, knoflook, munt, peterselie, koriander en wortel. Breng op smaak met extra peper en of zout. Leg de geplukte kip erop. Serveer met een flinke lepel frisse yoghurtsaus of tzatziki.
couscous salade met kip
Β
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.