Column: feestdagen 2024

Column: feestdagen 2024

Column: feestdagen 2024. Hoe vieren wij het liefst de feestdagen? Super fancy of in joggingpak? Weet jij het antwoord al.

Ik heb voor het boodschappenmagazineΒ Lekker DoenΒ van Dirk weer een nieuwe column mogen schrijven. Dit keer gaat het over de feestdagen van 2024 en hoe wij deze het liefst doorbrengen. Speciaal voor de feestdagen deel ik een heerlijk, simpel Γ©n feestelijk toetje. Veel leesplezier!

Column: feestdagen 2024

Jeej! De feestdagen staan weer voor de deur en bij ons thuis betekent dat maar één ding! Lekker genieten op onze eigen manier. Wij houden van gezelligheid zonder al te veel poespas. Voor ons geen chique diners of stressvolle voorbereiding maar gewoon simpel en knus. Het liefst zitten wij dan ook in ons joggingpak, wandelen we lekker een rondje buiten met onze honden en ploffen we daarna binnen neer voor een spelletjesmiddag of een leuke film. Uiteraard met lekkere hapjes erbij!

Sinterklaas vieren wij vanwege de leeftijd van Beaudine en Amaranthe niet groots maar het is wel altijd een gezellige avond met een gedicht wat we het afgelopen jaar allemaal hebben meegemaakt. Dit zorgt ieder jaar weer voor zowel een traan als gelukkig een lach. 

Teun

Onze pup Teun, is inmiddels geen pup maar maar bijna een tiener. Het is echt een super lieve en grappige maar soms ook heel ondeugende hond. Gelukkig is hij tot op heden nog wel van de afstandsbediening afgebleven πŸ˜‰ 

Keukenpraat

Afgelopen weken ben ik samen met Beaudine volop bezig geweest met onze nieuwe podcast β€œKeukenpraat”. Super leuk om dit samen met mijn dochter te doen. In onze podcast kletsen we over van alles en nog wat, gewoon lekker spontaan. 

Recept simpel toetje met ijs en chocoladesaus

Kerst toetje ijs met chocoladesaus en koek

Ijs met chocoladesaus en koek

Ijs met chocoladesaus en koek. Een super simpel maar o zo lekker "toetje"
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Nagerecht/Toetje
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: chocoladesaus, ijs, ijs met chocoladesaus, Kerst, Kersttoetje, simpel toetje, toetje
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • 4 schaaltjes

IngrediΓ«nten

  • 12 bolletjes roomijs
  • chocoladesaus ik gebruik gewoon kant en klare chocoladesaus
  • 4 koek naar keuze (als je kleine koekjes gebruikt, verdubbel dan de hoeveelheid)
  • frambozen
  • handje kokossnippers
  • slagroom bus of zelf geklopt

Instructies

  • Bak in een droge koekenpan een handje kokossnippers goudbruin.
  • Verdeel over 4 schaaltjes 3 bolletjes ijs. Spuit een dikke dot slagroom in het midden van de bolletjes ijs. Drizzle er chocoladesaus overheen. Steek er de koek in en verdeel wat verse frambozen over de schaaltjes. Bestrooi tenslotte met de goudbruin gebakken kokossnippers.
  • Eet smakelijk!
  • TIP: je kunt natuurlijk ook vanille ijs, chocolade ijs, pecannoten ijs of een andere ijssmaak gebruiken die jij lekker vindt.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer