Column: feestdagen 2024. Hoe vieren wij het liefst de feestdagen? Super fancy of in joggingpak? Weet jij het antwoord al.
Ik heb voor het boodschappenmagazineΒ Lekker DoenΒ van Dirk weer een nieuwe column mogen schrijven. Dit keer gaat het over de feestdagen van 2024 en hoe wij deze het liefst doorbrengen. Speciaal voor de feestdagen deel ik een heerlijk, simpel Γ©n feestelijk toetje. Veel leesplezier!
Column: feestdagen 2024
Jeej! De feestdagen staan weer voor de deur en bij ons thuis betekent dat maar één ding! Lekker genieten op onze eigen manier. Wij houden van gezelligheid zonder al te veel poespas. Voor ons geen chique diners of stressvolle voorbereiding maar gewoon simpel en knus. Het liefst zitten wij dan ook in ons joggingpak, wandelen we lekker een rondje buiten met onze honden en ploffen we daarna binnen neer voor een spelletjesmiddag of een leuke film. Uiteraard met lekkere hapjes erbij!
Sinterklaas vieren wij vanwege de leeftijd van Beaudine en Amaranthe niet groots maar het is wel altijd een gezellige avond met een gedicht wat we het afgelopen jaar allemaal hebben meegemaakt. Dit zorgt ieder jaar weer voor zowel een traan als gelukkig een lach.
Teun
Onze pup Teun, is inmiddels geen pup maar maar bijna een tiener. Het is echt een super lieve en grappige maar soms ook heel ondeugende hond. Gelukkig is hij tot op heden nog wel van de afstandsbediening afgebleven π
Keukenpraat
Afgelopen weken ben ik samen met Beaudine volop bezig geweest met onze nieuwe podcast βKeukenpraatβ. Super leuk om dit samen met mijn dochter te doen. In onze podcast kletsen we over van alles en nog wat, gewoon lekker spontaan.
Wij kijken ernaar uit om de feestdagen gezellig met ons gezin op een ontspannen manier te vieren. Hopelijk kunnen wij jou ook inspireren om vooral de gezelligheid voorop te zetten. Daarom heb ik een super simpel maar o zo lekker toetje voor je. Zo sta je zonder stress in de keuken.
Fijne feestdagen alvast en heel veel liefs van ons π
Recept simpel toetje met ijs en chocoladesaus
Ijs met chocoladesaus en koek
Equipment
- 4 schaaltjes
IngrediΓ«nten
- 12 bolletjes roomijs
- chocoladesaus ik gebruik gewoon kant en klare chocoladesaus
- 4 koek naar keuze (als je kleine koekjes gebruikt, verdubbel dan de hoeveelheid)
- frambozen
- handje kokossnippers
- slagroom bus of zelf geklopt
Instructies
- Bak in een droge koekenpan een handje kokossnippers goudbruin.
- Verdeel over 4 schaaltjes 3 bolletjes ijs. Spuit een dikke dot slagroom in het midden van de bolletjes ijs. Drizzle er chocoladesaus overheen. Steek er de koek in en verdeel wat verse frambozen over de schaaltjes. Bestrooi tenslotte met de goudbruin gebakken kokossnippers.
- Eet smakelijk!
- TIP: je kunt natuurlijk ook vanille ijs, chocolade ijs, pecannoten ijs of een andere ijssmaak gebruiken die jij lekker vindt.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.