Column: back tot school. Wat voor lunch geef je je kinderen mee? Ik heb voor het magazine Lekker Doen van Dirk Supermarkt weer een column mogen schrijven.
Dit keer vertel ik over wat wij onze kinderen vroeger mee naar school gaven als middageten. En nee, ik was geen supermoeder met enorme lieve lunchtrommeltjes ☺️
Column: backt to school
Lunchen is een feestje. Volgens mij kijken zowel volwassenen als kinderen iedere dag uit naar hun lunch. Na de zomervakantie….waarbij je vaak toch iets ongezonder eet … is het nu weer tijd om “back to normal” te gaan. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je lunch niet lekker kan zijn 😋
Vroeger gaf ik onze kinderen naar school gewoon volkoren brood belegd met kaas/worst én eentje met pindakaas of chocopasta. Erbij stukjes rauwkost in reepjes gesneden en voilà, klaar was de lunch.
Was ik hiermee een supermoeder? Tegenwoordig waarschijnlijk niet. Anno 2024 zie je de meest fantastische gevulde broodtrommels met fruit/groenten in hartjes gesneden, broodjes in allerlei vormpjes gesneden en een lief briefje erbij. Super leuk maar niet iedere moeder/vader heeft hier tijd voor. Voel je dus alsjeblieft niet schuldig als jij dit niet doet. Er is niets mis met een “gewone” boterham en reepjes rauwkost.
Wat een droppie hé was Amaranthe 🥰 Deze foto is volgens mij van al bijna 4 jaar geleden.
Wil je uitpakken zonder dat het je al te veel tijd kost? Maak dan heerlijke wraps. Vul een wrap met gemengde sla, beetje mayonaise, plakjes kipfilet, ham en/of salami, beetje mais…oprollen….door midden snijden en klaar is kees! TIP: gebruik eventueel gekleurde groentewraps.
Een favoriete lunch om mee te nemen naar school van onze jongste dochter tegenwoordig is een broodje ham-prei salade met ei. Zo pak je op een simpele manier ontzettend lekker en gezond uit.
Recept broodje ham-prei salade met ei
Broodje ham prei salade met ei
Ingrediënten
- 1 prei gewassen en fijngesneden
- 200 gram plakjes achterham in stukjes gesneden
- 4 eieren hardgekookt en in stukjes gesneden
- 1 eetlepel mayonaise flinke eetlepel gebruiken
- 2 eetlepels Griekse yoghurt flinke eetlepels gebruiken
- 2 theelepels kerriepoeder
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- snufje chilivlokken
EXTRA
- 4 broodjes soort naar eigen smaak
- 60 gram kiemgroenten
- 2 eieren hardgekookt en in plakjes gesneden
Instructies
- Meng voor de salade alle ingrediënten in een kom/schaal.
- Snijd de broodjes doormidden, beleg met de salade, verdeel er een beetje kiemgroenten overheen en tenslotte nog de plakjes ei. Bestrooi eventueel nog met een beetje peper en misschien nog een toefje mayo 🙂 Eet smakelijk!
- TIP: om de plakjes ham in stukjes te snijden, leg alle plakjes op elkaar en snijd ze dan in dunne reepjes of blokjes. Zo hoef je niet ieder plakje apart te snijden.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.