Wij halen nooit maar dan ook echt nooit Chinees afhaal eten. Vroeger deden we dit nog weleens op zondag en het enige wat ik dan echt ontzettend lekker vond was de Chinese bami met saté en satésaus. Jan Willem vond dat echt vreselijk smerig en vond het maar één kleffe bende. Gelukkig vind hij mijn variant van de Chinese bami met gemarineerde kip en pittige satésaus wel erg lekker. Het recept vraagt wel iets voorbereiding dus lees het recept goed door.
Recept Chinese bami met pittige satésaus
Chinese bami
Ingrediënten
- 12 stuks mie nestjes gekookt en afgekoeld (geen must maar is lekkerder)
- 1/2 kip bouillonblokje
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 150 gram hamblokjes
- 1/2 theelepel trassi niet een te grote theelepel gebruiken
- 1 theelepel sambal badjak
- 1 ei losgeklopt (klein ei gebruiken anders de helft van een ei)
- handje diepvries erwtjes of uit blik
- olie
pittige satésaus
- 2 grote eetlepels pindakaas naar keuze
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sambal badjak minder als je niet van pittig houdt
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel ketchup
- snufje peper
- water naar eigen dikte toevoegen
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg water naar eigen inzicht toe. Verwarm de satésaus even kort op het fornuis wanneer je de satésaus nodig hebt.
- Verhit olie in een wok en bak en bak de uien met de sambal en de knoflook. Voeg de trassi toe, verkruimel het 1/2 bouillonblokje erbij en bak dit kort mee. Voeg dan de hamblokjes en de diepvries erwtjes toe en roerbak weer kort mee.
- Voeg de afgekoelde mie toe en hussel alles goed door elkaar. Zet het vuur nu laag en roer het los geklopte ei erdoor. Laat nog even op laag vuur staan.
- Wil je de gemarineerde kip erbij eten, dan kan je dit het beste bakken nadat je de bami klaargemaakt hebt.
Gemarineerde kip is overal lekker bij
Ik zal snel een keertje het recept geven voor mijn gemarineerde kip. Voordat wij de blog hadden kookte ik namelijk altijd op gevoel en was het scheutje….dit…dat…snufje…zus…zo. Nu werk ik tegenwoordig mijn recepten uit maar dit heb ik nog niet gedaan voor mijn gemarineerde kip. Wil je bij de Chinese bami wel mijn gemarineerde kip maken dan moet je het doen met de ingrediëntenlijst en zelf op gevoel dit toevoegen. Ik marineer mijn kip altijd de avond ervoor of anders in de ochtend. Wat heb je nodig voor 4 personen:
-600 gram kipfilet
-flinke scheut ketjap manis
-2 teentjes knoflook, geraspt
-1,5 cm verse gember geraspt
-1 eetlepel sambal badjak
-scheutje honing of een beetje bruine suiker
-snufje peper en zout
-klein beetje sesamolie of zonnebloemolie
Alles goed mengen en dus zolang mogelijk laten marineren.
deze recepten vind je misschien ook lekker
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/mexicaanse-hartige-taart/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pasta-prei-roomsaus-en-krokant-gebakken-spek/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kruidige-surinaamse-stoofpot/” target=”_blank”]