Chinese bami
Ben jij ook zo gek op bami van de Chinees? Je kan dit nu heel simpel zelf thuis maken.
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 personen
Ingrediënten
- 12 stuks mie nestjes gekookt en afgekoeld (geen must maar is lekkerder)
- 1/2 kip bouillonblokje
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 150 gram hamblokjes
- 1/2 theelepel trassi niet een te grote theelepel gebruiken
- 1 theelepel sambal badjak
- 1 ei losgeklopt (klein ei gebruiken anders de helft van een ei)
- handje diepvries erwtjes of uit blik
- olie
pittige satésaus
- 2 grote eetlepels pindakaas naar keuze
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sambal badjak minder als je niet van pittig houdt
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel ketchup
- snufje peper
- water naar eigen dikte toevoegen
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg water naar eigen inzicht toe. Verwarm de satésaus even kort op het fornuis wanneer je de satésaus nodig hebt.
- Verhit olie in een wok en bak en bak de uien met de sambal en de knoflook. Voeg de trassi toe, verkruimel het 1/2 bouillonblokje erbij en bak dit kort mee. Voeg dan de hamblokjes en de diepvries erwtjes toe en roerbak weer kort mee.
- Voeg de afgekoelde mie toe en hussel alles goed door elkaar. Zet het vuur nu laag en roer het los geklopte ei erdoor. Laat nog even op laag vuur staan.
- Wil je de gemarineerde kip erbij eten, dan kan je dit het beste bakken nadat je de bami klaargemaakt hebt.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer