cake met blauwe bessen en citroen

cake met blauwe bessen en citroen

cake met blauwe bessen en citroen

4.53 van 21 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Snack
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 125 milliliter Melk
  • 200 gram bloem + extra
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 stuks citroen
  • 200 gram blauwe bessen
  • 50 gram poedersuiker

Instructies

  • Vet een cakevorm in en bestrooi met een beetje bloem. Dit zorgt ervoor dat de cake makkelijker uit de vorm komt. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Mix de roomboter met de suiker. Spatel 1 voor 1 de eieren erdoorheen. Meng dan de melk, sap van 1 citroen en rasp van 1 citroen door het beslag. Meng in een andere mengkom de bloem, bakpoeder en zout. Spatel dit in 2 etappes door het beslag.
  • Meng in een schaaltje de blauwe bessen met een halve eetlepel bloem. Spatel deze voor 3/4 door het beslag. Stort het beslag in de cakevorm en verdeel de overige blauwe bessen eroverheen. Bak de cake in 50-60 minuten gaar en goudbruin. (prik na 50 min. met een satéstokje erin....komt deze schoon eruit, dan is je cake klaar)
  • Ondertussen dat de cake in de oven staat, maak je het glazuur klaar. Meng hiervoor het sap van 1 citroen met 50 gram poedersuiker. Als de cake uit de oven komt, prik dan met een grote satéprikker gaatjes in de cake. Giet het glazuur eroverheen en laat de cake op een rooster helemaal afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer