Bruschetta met pittige rivierkreeftjes

KokenKoken
Bruschetta met pittige rivierkreeftjes
Deel met je vrienden:

Bruschetta met pittige rivierkreeftjes en een simpele groene salsa. Wauw! Wat was dit een waanzinnig lekker hapje. Met nog maar een paar weken te gaan voor alle Feestdagen weer gaan losbarsten….Sinterklaas….Kerst….Oud & Nieuw, is dit misschien wel een lekker hapje om te gaan serveren. Het zou overigens ook meer dan prima als een voorgerechtje kunnen dienen. Dit gerecht is dan weer iets anders dan de “standaard” garnalen cocktail. Al blijft dat ook wel heel erg lekker 🙂

Over garnalen cocktail gesproken, deze pittige rivierkreeftjes zijn ook erg lekker om een cocktail mee te maken. Neem een glaasje en vul deze afwisselend af met sla, de pittige rivierkreeftjes en de groene salsa. Besprenkel eventueel met extra Japanse mayonaise en sriracha.

Wie ons langer volgt, weet dat wij met de Feestdagen gewoon goed willen eten met gerechten die vooral niet moeilijk te maken zijn. Uiteraard willen wij lekker eten maar ik heb echt geen zin om dagen van te voren al in de keuken te moeten staan om van alles voor te moeten bereiden. Deze bruschetta’s maak je in een handomdraai en ze er ook super feestelijk uit. Weinig moeite maar met een groots resultaat! Daar houden wij van.

De pittige rivierkreeftjes maak je heel simpel door de rivierkreeftjes te mengen met Japanse mayonaise, sriracha, peper en zout. Wij houden van best wel pittig maar ben jij niet zo’n pittige eter gebruik dan gewoon minder siracha.

TIP: ik maak deze bruschetta vaak met wit stokbrood. Wil je het recept iets gezonder maken dan kun je uiteraard ook een volkoren stokbrood gebruiken. Ook erg lekker is zo’n heel donkerbruin stokbrood met allemaal zaden.

recept bruschetta met pittige rivierkreeftjes

pittige rivierkreeftjes op bruschetta

Bruschetta met pittige rivierkreeftjes

Wil je een lekker en simpel hapje met vis serveren? Maak dan eens deze super lekkere bruschetta 's met pittige rivierkreeftjes klaar.
Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Aziatische, Italiaans
Trefwoord: bruschetta, bruschetta’s, pittige rivierkreeftjes, rivierkreeftjes, vis, vis recepten
Porties: 12 stuks

Equipment

  • grillpan of grill oven

Ingrediënten

  • 1 stokbrood in schuine plakken gesneden (niet te dunne plakken snijden)
  • extra vierge olijfolie
  • 1 teentje knoflook door midden gesneden
  • 200 gram rivierkreeftjes kant en klaar voorgekookt (verkrijgbaar bij de visboer of supermark)
  • 2 eetlepels Japanse mayonaise
  • 1 eetlepel sriracha
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout

FRISSE SALSA

  • 1 avocado in hele kleine blokjes gesneden
  • 1/3 komkommer in hele kleine blokjes gesneden (zonder vruchtvlees)
  • limoen
  • snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • handje koriander fijngehakt (mag ook peterselie zijn)

Instructies

  • Meng de rivierkreeftjes met de Japanse mayonaise, sriracha, vers gemalen zwarte peper en een snuf zout. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Meng de blokjes avocado met de komkommer, koriander (of peterselie), peper, zout en limoensap. (zet eventueel ook afgedekt in de koelkast tot gebruik) Hoeveelheid limoensap is naar eigen smaak. Wij houden wel van zuur, dus meestal gebruik ik een hele limoen.
  • Besprenkel de sneetjes stokbrood met olijfolie en wrijf het teentje knoflook over de stukjes stokbrood. Grill beide kanten goudbruin.
  • Beleg de bruschetta met de frisse groene salsa en verdeel daaroverheen de pittige rivierkreeftjes. Drizzle eventeel nog wat extra Japanse mayonaise en/of sriracha over de bruschetta's.
  • Eet smakelijk 🙂 Hopelijk geniet je net zo van dit hapje als wij hebben gedaan.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

Bruschetta met een pittige rivierkreeftjes salade

TIP: rivierkreeftjes zijn niet altijd even gemakkelijk verkrijgbaar. Je zou deze eventueel ook kunnen vervangen voor Hollandse garnalen of stukjes verse tonijn.

Rivierkreeftjes

“Er zijn verschillende soorten rivierkreeften, die allemaal gemeenschappelijk hebben dat ze in zoet water leven, in tegenstelling tot vrijwel alle andere kreeften. De kreeftjes zijn klein en gekookt hebben ze een oranje, roodachtige kleur met wit vlees. Rivierkreeft die te koop is in de supermarkt is vaak al voorgekookt en gepeld. De kreeft hoeft dan alleen nog maar opgewarmd te worden.”

*bovenstaande tekst is afkomstig van de site van het Nederlands visbureau. Wil je meer informatie en/of recepten met verschillende soorten vis, neem dan eens een kijkje op de site van Visrecepten.

BEWAAR ONDERSTAANDE AFBEELDING OP JE EIGEN PINTEREST PAGINA:

bruschetta met rivierkreeftjes

Andere recepten met vis

  • klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan

ITALIAANSE VISSTOOF:

Italiaanse vis stoof met kabeljauw en garnalen

VISBURGER MET FRISSE YOGHURT-DILLE SAUS:

11 burger recepten: visburger met frisse dille-yohurtsaus

KRUIDENROOMKAAS MET GEROOKTE ZALM:

kruidenroomkaas met gerookte zalm

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken