broodje hete kip met Thaise wokgroenten

broodje hete kip met Thaise wokgroenten
Deel met je vrienden:

broodje hete kip met Thaise wokgroenten

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Thaise
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram kippendijenfilet in stukken gesneden
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 400 gram Thaise wokgroenten
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 flinke eetlepels ketchup
  • 2 flinke eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 1 eetlepel sushi azijn gewone azijn kan ook
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 limoen sap
  • olie
  • 4 sneeën dik brood of stokbrood
  • sla
  • limoenmayonaise recept staat op www.familieoverdekook.nl

Instructies

  • Verhit een scheutje olie en bak de kip rondom goudbruin aan. Voeg de uien, knoflook, rode peper, sambal, kerriepoeder, paprikapoeder, peper en zout toe en bak dit kort mee. (1-2 minuten op niet te hoog vuur) Voeg dan ketjap, ketchup, chilisaus, azijn, bruine suiker en het sap van een halve limoen toe. Roer alles goed door. Laat met de deksel op de pan (niet helemaal gesloten) 10 minuten zachtjes koken. Haal de deksel van de pan en laat nog eens 10 minuten zachtjes koken. Voeg dan de zak Thaise wokgroenten toe (ik gebruikte 300 gram, de overige 100 gram aten wij rauw erbij) en laat alles nog eens 5 minuten zachtjes koken.
  • Rooster of grill de sneeën brood even kort. Smeer ze in met een laagje limoenmayonaise (recept staat op de blog) en leg daarop een klein beetje sla. Leg de hete kip met Thaise wokgroenten erop en eventueel nog een beetje rauwe Thaise wokgroenten.
  • TIP 1: mocht je de groenten rauw niet lekker vinden, gebruik dan gewoon de hele zak groenten om mee te koken. TIP 2: ook lekker is om een beetje geraspte kokos eroverheen te strooien.