Broodje gezond met gebakken ham. Dit broodje is weer eens iets anders dan het standaard broodje gezond en extra lekker met sambal en mayonaise.
Verwen jezelf tijdens de lunch met dit heerlijke broodje of eet het broodje gezond ‘s avonds bij een kom tomatensoep. Zo heb je een heerlijke, gezonde en goed vullende avondmaaltijd.
Broodje gezond maar dan anders
Dit keer heb ik een heerlijk alternatief voor het traditionele broodje gezond. Namelijk mijn broodje gezond maar dan anders!
Dit broodje is perfect voor die dagen waarop je zin hebt in iets pittigs en hartigs. Daarbij is het een lekkere manier om wat variatie in je lunchroutine te brengen.
Eet jij ook graag brood? Probeer dan ook eens de volgende recepten: broodje met gebakken tomaat en kipfilet, stokbrood met brie en pesto of maak eens de sandwich met citroen-tonijnsalade.
Welk brood gebruiken
Het heet natuurlijk niet voor niets een broodje gezond….dan gebruik je uiteraard geen wit brood 😉 Zelf heb ik bij de bakker heerlijke volkoren broodjes gehaald met allemaal zaden en pitjes. Dit zorgt niet alleen voor een heerlijke textuur maar ook voor extra voedingsstoffen.
Je kunt uiteraard ook “gewoon” een sandwich ervan maken met twee volkoren boterhammen. Zorg er dan wel voor dat je lekkere dikke sneëen gebruikt.
Recept broodje gezond met gebakken ham
Broodje gezond met gebakken ham
Ingrediënten
- 2 volkoren broodjes met pitjes en zaden
- 1 tomaat in plakjes gesneden
- klein klontje roomboter
- plakjes extra belegen kaas of andere kaas naar eigen smaak
- handje gemengde sla naar keuze
- Zaanse mayonaise light
- sambal oelek ik gebruik een theelepel per broodje
- snuf versgemalen zwarte peper
- 100 gram plakjes ham in stukjes gescheurd
Instructies
- Verhit een klein klontje roomboter in een koekenpan en bak de ham kort warm en licht goudbruin.
- Snijd de broodjes open en smeer beide kanten in met een laagje mayonaise en verdeel daaroverheen wat sambal oelek.
- Beleg de onderkant van het broodje met een handje sla, daarop een paar plakjes extra belegen kaas, de tomaat, de gebakken ham en bestrooi als laatst met een beetje versgemalen zwarte peper. Leg de bovenkant van het broodje erop en Eet Smakelijk!
- TIP: het is ook erg lekker om nog plakjes ei en/of plakjes augurk op het broodje te serveren.
Deze glimlach zegt denk ik wel genoeg toch 😉 Jan Willem maak ik altijd erg blij met dit broodje gezond.
Gebakken ham
Nu komt de twist! In plaats van gewoon koude plakjes ham, scheur ik de plakjes ham in grove stukken en bak ik de ham kort in een pan met een klein beetje boter.
Dit geeft de ham een nog intensere smaak en warme ham is altijd lekker. Welke ham je gebruikt maak eigenlijk niet zoveel uit, dus gebruik vooral de ham die jijzelf lekker qua smaak vindt.
Welke mayonaise gebruiken
Zelf vind ik het lekker om een wat zuurdere mayonaise te gebruiken. Omdat het natuurlijk een “broodje gezond” is gebruik ikzelf Zaanse mayonaise light. Wel zeg ik er eerlijk bij dat gewone Zaanse mayonaise wel lekkerder is.
Een beetje pit mag natuurlijk bij ons ook niet ontbreken. Bovenop de mayonaise smeer ik daarom nog een laagje sambal oelek. Je zou eventueel ook sriracha kunnen gebruiken. Ben je niet zo’n enorme pittige eter? Gebruik dan eventueel sweet chilisaus.
Broodje gezond met gebakken ham
Laat ons weten wat je ervan vindt en of je nog andere ideeën hebt om dit broodje nog specialer te maken. Eet smakelijk!
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.