bami met kruidige roomsaus

bami met kruidige roomsaus
Deel met je vrienden:

bami met kruidige roomsaus

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Hoofdgerecht
Keuken: Overige keukens
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 16 mie nestjes 12 bij minder grote eters
  • 2 paprika's grof gesneden
  • 3 sjalotjes fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 300 gram kipgehakt
  • 150 gram doperwten diepvries
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 200 milliliter slagroom
  • flinke hand verse peterselie fijngehakt
  • snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 1 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • geraspte kaas optioneel
  • 1 bakje (250gr) champignons grof gesneden

Instructies

  • Kook de mie gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalot met rode peper en knoflook. Voeg 2 tl sambal, 1 tl kerriepoeder en 1 tl paprikapoeder toe en bak dit even kort mee. Voeg dan de paprika's en champignons toe en bak 3 minuten op hoog vuur mee. Vervolgens voeg je het kipgehakt en een verkruimeld bouillonblokje toe en bak tot de kip goudbruin en gaar is. Voeg dan de doperwtjes en slagroom toe en laat de saus koken tot deze iets is ingedikt. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en de verse peterselie. Meng de saus met de gekookte mie en bestrooi eventueel met geraspte kaas.