bami met kruidige roomsaus en groenten

bami met kruidige roomsaus en groenten

Ik ben helemaal gek op bami maar soms wil ik weleens iets anders dan mijn Chinese bami. Deze bami met kruidige roomsaus was onverwacht echt super lekker geworden en ook nog redelijk gezond. (er zitten best wel wat groenten in 😉 ) Eigenlijk was het de bedoeling dat dit recept een pasta met een pittige roomsaus en kip zou worden. Al kokende veranderde ik alleen van gedachten en werd het dus een bami met een kruidige roomsaus. Vaak zijn dit soort gerechten ook stiekem wel het lekkerste. Dat maakt koken ook zo leuk! Lekker experimenteren met smaken. Ook dit is echt weer een makkelijke maaltijd die met 30 minuten op tafel kan staan. 

recept bami met kruidige roomsaus

bami met kruidige roomsaus en groenten

bami met kruidige roomsaus

4.50 van 2 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Hoofdgerecht
Keuken: Overige keukens
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 16 mie nestjes 12 bij minder grote eters
  • 2 paprika’s grof gesneden
  • 3 sjalotjes fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 300 gram kipgehakt
  • 150 gram doperwten diepvries
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 200 milliliter slagroom
  • flinke hand verse peterselie fijngehakt
  • snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 1 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • geraspte kaas optioneel
  • 1 bakje (250gr) champignons grof gesneden

Instructies

  • Kook de mie gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalot met rode peper en knoflook. Voeg 2 tl sambal, 1 tl kerriepoeder en 1 tl paprikapoeder toe en bak dit even kort mee. Voeg dan de paprika’s en champignons toe en bak 3 minuten op hoog vuur mee. Vervolgens voeg je het kipgehakt en een verkruimeld bouillonblokje toe en bak tot de kip goudbruin en gaar is. Voeg dan de doperwtjes en slagroom toe en laat de saus koken tot deze iets is ingedikt. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en de verse peterselie. Meng de saus met de gekookte mie en bestrooi eventueel met geraspte kaas.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

Bami met kruidige roomsaus en groenten

recept bami in kruidige roomaus
Deze bami met kruidig roomsaus heeft een Italiaans tintje maar ook iets Oosters. Whahahaha hoe bedoel je lekker multicultureel 😉 Ondanks dat Beaudine niet zo graag paprika lust, heeft zij echt gesmuld van deze avondmaaltijd. 
recept bami met groenten in kruidige roomsaus
Omdat ik dus eigenlijk een pasta wilde gaan maken, had ik al een focaccia gemaakt. Eerlijk is eerlijk, deze heb je echt niet nodig bij het recept. De bami is van zichzelf namelijk al behoorlijk vullend.