Aziatische plaattaart. Deze plaattaart is echt een heerlijke smaakexplosie en is super snel en simpel te bereiden.
Deze plaattaart valt in de categorie “beetje vreemd maar wel lekker” 🙂 Ik ben heel benieuwd wat jij van deze plaattaart gaat vinden.
Eet jij ook graag een plaattaart? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: plaattaart met feta en rode ui, courgette plaattaart met prei en feta of maak eens de plaattaart met prei en spekjes klaar.
Korean bbq saus
Voor een opdracht op onze Instagrampagina werden wij gevraagd of wij een recept wilde maken met de nieuwe Korean BBQ saus van Mama Asia (van het merk Remia). Nou en of wij dat willen! Deze saus staat inmiddels namelijk al standaard bij ons in de koelkast. Eerder maakte ik ook de kip in Koreaanse bbq saus met kruidige rijst.
De Korean bbq saus gebruik ik zowel voor de bodem, als voor de kip. Aan smaak dus geen gebrek! De nieuwe saus van Mama Asia is zowel kruidig, als zoetig maar heeft ook een beetje pit.
TIP: je kunt deze plaattaart ook vegetarisch bereiden door vega kip te gebruiken in plaats van kipfilet.
Recept Aziatische plaattaart met kip
Aziatische plaattaart met kip
Equipment
- 1 bakplaat
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 2 stengels bosui fijngesneden
- 1/2 rode peper fijngesneden
- 200 gram roerbakgroenten soort naar eigen wens
- 75 gram crème fraîche
- 2 eetlepels Korean BBQ Saus van Mama Mia (Remia)
- 75 gram belegen kaas geraspt
- sesamzaadjes ik gebruik zowel witte als zwarte sesamzaadjes
KIP:
- 1 kipfilet in kleine blokjes gesneden
- 2 eetlepels Korean BBQ Saus van Mama Mia (Remia)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Meng de blokjes kipfilet met 2 el Korean BBQ saus. Verhit een scheutje olie in koekenpan en bak de kip rondom goudbruin aan. (kip hoeft niet gaar te worden)
- Meng de crème fraîche met 2 el Korean BBQ saus.
- Rol het bladerdeeg uit inclusief het bakpapier op een bakplaat. Vouw de randen iets naar binnen toe en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
- Smeer het bladerdeeg in met het crème fraîche mengsel. Verdeel dan de roerbakgroenten over het bladerdeeg.
- Verdeel vervolgens de kip eroverheen en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de plaattaart in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- Bestrooi vlak voor serveren met de bosui, rode peper en sesamzaadjes. Drizzle er nog een beetje extra Korean BBQ saus overheen en smullen maar!
Plaattaart met kip en Koreaanse bbq saus
Hopelijk krijg jij bij het lezen van het recept en het zien van de foto’s zin om aan de slag te gaan in de keuken. Hier komt deze plaattaart in ieder geval veel vaker op het menu te staan. Ook als borrelhapje is deze plaattaart erg lekker.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.
Ziet er wel lekker uit alleen ik lust geen courgette
Beste Erica,
Dan kan je deze plaattaart met een gerust hart eten omdat er geen courgette op zit. Ik heb een zak roerbak groenten gebruikt en in de meeste roerbakgroenten zit (gelukkig) geen courgette.