Aziatische plaattaart

Aziatische plaattaart

Aziatische plaattaart. Deze plaattaart is echt een heerlijke smaakexplosie en is super snel en simpel te bereiden.

Aziatische plaattaart

Deze plaattaart valt in de categorie “beetje vreemd maar wel lekker” 🙂 Ik ben heel benieuwd wat jij van deze plaattaart gaat vinden.

Eet jij ook graag een plaattaart? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: plaattaart met feta en rode ui, courgette plaattaart met prei en feta of maak eens de plaattaart met prei en spekjes klaar.

Korean bbq saus

Voor een opdracht op onze Instagrampagina werden wij gevraagd of wij een recept wilde maken met de nieuwe Korean BBQ saus van Mama Asia (van het merk Remia). Nou en of wij dat willen! Deze saus staat inmiddels namelijk al standaard bij ons in de koelkast. Eerder maakte ik ook de kip in Koreaanse bbq saus met kruidige rijst.

De Korean bbq saus gebruik ik zowel voor de bodem, als voor de kip. Aan smaak dus geen gebrek! De nieuwe saus van Mama Asia is zowel kruidig, als zoetig maar heeft ook een beetje pit.

Recept Aziatische plaattaart met kip

Aziatische plaattaart met kip

Aziatische plaattaart met kip

Azië meets Nederland, deze Aziatische plaattaart is echt een feestje om te eten.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Bijgerecht, Borrelhapje, Lunch
Keuken: Aziatische, Nederlandse
Trefwoord: kip, Koreaanse bbq saus, Korean bbq saus, plaattaart
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 1 plaattaart

Equipment

  • 1 bakplaat

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 stengels bosui fijngesneden
  • 1/2 rode peper fijngesneden
  • 200 gram roerbakgroenten soort naar eigen wens
  • 75 gram crème fraîche
  • 2 eetlepels Korean BBQ Saus van Mama Mia (Remia)
  • 75 gram belegen kaas geraspt
  • sesamzaadjes ik gebruik zowel witte als zwarte sesamzaadjes

KIP:

  • 1 kipfilet in kleine blokjes gesneden
  • 2 eetlepels Korean BBQ Saus van Mama Mia (Remia)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. 
  • Meng de blokjes kipfilet met 2 el Korean BBQ saus. Verhit een scheutje olie in koekenpan en bak de kip rondom goudbruin aan. (kip hoeft niet gaar te worden)
  • Meng de crème fraîche met 2 el Korean BBQ saus.
  • Rol het bladerdeeg uit inclusief het bakpapier op een bakplaat. Vouw de randen iets naar binnen toe en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. 
  • Smeer het bladerdeeg in met het crème fraîche mengsel. Verdeel dan de roerbakgroenten over het bladerdeeg. 
  • Verdeel vervolgens de kip eroverheen en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de plaattaart in 20-25 minuten goudbruin en gaar. 
  • Bestrooi vlak voor serveren met de bosui, rode peper en sesamzaadjes. Drizzle er nog een beetje extra Korean BBQ saus overheen en smullen maar! 
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Plaattaart met kip en Koreaanse bbq saus

Aziatische plaattaart met Koreaanse bbq saus
2 Comments
  1. 5 sterren
    Ziet er wel lekker uit alleen ik lust geen courgette

    1. Beste Erica,
      Dan kan je deze plaattaart met een gerust hart eten omdat er geen courgette op zit. Ik heb een zak roerbak groenten gebruikt en in de meeste roerbakgroenten zit (gelukkig) geen courgette.

Comments are closed.