1kilo aardappelengeschild en in kleinere stukken gesneden
150gramrauwe andijviefijngesneden
150milliliterlauwwarme melkof koud als je geen tijd hebt
50gramroomboterop kamertemperatuur
snufgemalen zwarte peper en zout
75gram belegen kaasin blokjes gesneden
1groteuifijngesnipperd
300gramkipgehakt
3teentjesknoflookfijngehakt
1rode paprikafijngesneden
2theelepelsras el hanout
2theelepelssambal badjakminder als je niet van pittig houdt
gebakken uitjes
nootmuskaat
1theelepelpaprikapoeder
Instructions
Kook de aardappelen gaar en giet deze af. Meng de aardappelen met de lauwwarme melk en 50 gram roomboter. Stamp dit tot een smeuïge puree. Voeg de fijngesneden andijvie toe en roer dit goed door de aardappelpuree. Breng op smaak met een snuf peper, zout en nootmuskaat. Roer er de kaasblokjes doorheen en klaar is je andijviestamppot.
Ondertussen dat de aardappels op het vuur staan, maak je de pittige ras el hanout kipgehakt mengsel klaar: verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien met knoflook, 2 tl ras el hanout kruiden, 1 tl paprikapoeder en 1,5 tl sambal badjak. Voeg het gehakt toe met de paprika en bak op middelhoog vuur tot het gehakt gaar is.
Meng het gehaktmengsel door de andijviestamppot en serveer met flink wat gebakken uitjes.