ajam pangang ipv babi pangang

ajam pangang ipv babi pangang

Eigenlijk maak je normaal gesproken natuurlijk babi pangang klaar maar ik wilde het recept liever met kip maken ipv met varkensvlees. In plaats van babi pangang werd het nu dus een ajam pangang.

De kip heb ik lekker een paar uur laten marineren en eigenlijk was deze zo onwijs lekker dat er misschien niet een saus bij hoeft. Normaal gesproken wordt het vlees voor een babi pangang geroosterd. Ik heb de kip alleen lekker krokant opgebakken in de wok. Het recept zelf is dus weer snel te bereiden, het heeft alleen eventjes tijd nodig om te marineren. De saus is helemaal super snel gemaakt, binnen 5 minuten staat deze bij je op tafel. De saus is ook lekker bij een vegetarisch wokgerecht.

Eet jij net zoals ook graag gerechten met kip? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: kip in cola, Mexicaanse kip met rijst en bonen of maak de kip in kruidige kokossaus klaar.

recept ajam pangang

ajam pangang ipv babi pangang

ajam pangang

Eet een keertje in plaats van babi pangang deze ajam pangang. Super simpel te maken en ontzettend lekker.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische
Trefwoord: ajam pangang
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 4 uur 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

marinade ajam pangang

  • 750 gram kipfilet in grotere stukken gesneden (grote eters? gebruik een kilo)
  • 3 eetlepels ketjap asin
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 theelepels five spice poeder
  • 2 theelepels rijstazijn
  • 1 ui grof gesneden
  • 300 gram basmati rijst

ajam pangang saus

  • 300 mililiter water
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1/2 citroen het sap
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 flinke eetlepels bruine suiker
  • 1,5 eetlepel gembersiroop
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel sweet chilisaus
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • snufje peper en zout
  • 1 eetlepel maïzena
  • scheutje koud water

Instructies

  • Meng in een keukenmachine de knoflook, ui en gember tot een smeuïge substantie. Meng de kipfilet met 3 el ketjap asin, 5 el ketjap manis, 1el gembersiroop, 2 tl five spice poeder, 2 tl rijstazijn en de fijngemalen knoflook, ui en gember. Roer dit alles goed door elkaar en laat minimaal 4 uur marineren.
  • Als de kip lang genoeg heeft gemarineerd, bak dan de kip in een wok op middelhoog vuur met een scheutje olie. Bak de kip goudbruin en gaar. Kook ondertussen ook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Meng 1 el maïzena met een klein scheutje water. Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten voor de saus te mengen in een steelpannetje. Zet dit op het vuur en warm dit op tot het zachtjes begint te pruttelen. Voeg dan het maïzena papje toe en laat nog even 1 minuut pruttelen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

ajam pangang ipv babi pangang

ajam pangang ipv babi pangang
De marinade voor de ajam pangang. Hoe langer je kip laat marineren hoe lekkerder de kip wordt. Deze kip is ook lekker als basis voor saté.
ajam pangang ipv babi pangang
Omdat de kip eigenlijk van zichzelf zo lekker is heb ik ervoor gekozen om de saus apart erbij te serveren. Je kan dan zelf naar eigen smaak de saus toevoegen.
ajam pangang ipv babi pangang
Het was weer super lekker en een gerecht wat het hele gezin lekker vond. Ook de kids hebben goed meegegeten. Mocht jij en/of je kinderen niet zo van pittig houden, voeg dan minder sambal toe dan in het recept staat.