ajam pangang ipv babi pangang

ajam pangang ipv babi pangang

Eigenlijk maak je normaal gesproken natuurlijk babi pangang klaar maar ik wilde het recept liever met kip maken ipv met varkensvlees. In plaats van babi pangang werd het nu dus een ajam pangang. De kip heb ik lekker een paar uur laten marineren en eigenlijk was deze zo onwijs lekker dat er misschien niet een saus bij hoeft. Normaal gesproken wordt het vlees voor een babi pangang geroosterd. Ik heb de kip alleen lekker krokant opgebakken in de wok. Het recept zelf is dus weer snel te bereiden, het heeft alleen eventjes tijd nodig om te marineren. De saus is helemaal super snel gemaakt, binnen 5 minuten staat deze bij je op tafel. De saus is ook lekker bij een vegetarisch wokgerecht.

recept ajam pangang

Recept Afdrukken
ajam pangang
Maaltijd avondeten
Keuken Aziatische
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 4 uur
Porties
personen
Ingrediënten
marinade ajam pangang
ajam pangang saus
Maaltijd avondeten
Keuken Aziatische
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 4 uur
Porties
personen
Ingrediënten
marinade ajam pangang
ajam pangang saus
Instructies
  1. Meng in een keukenmachine de knoflook, ui en gember tot een smeuïge substantie. Meng de kipfilet met 3 el ketjap asin, 5 el ketjap manis, 1el gembersiroop, 2 tl five spice poeder, 2 tl rijstazijn en de fijngemalen knoflook, ui en gember. Roer dit alles goed door elkaar en laat minimaal 4 uur marineren.
  2. Als de kip lang genoeg heeft gemarineerd, bak dan de kip in een wok op middelhoog vuur met een scheutje olie. Bak de kip goudbruin en gaar. Kook ondertussen ook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Meng 1 el maïzena met een klein scheutje water. Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten voor de saus te mengen in een steelpannetje. Zet dit op het vuur en warm dit op tot het zachtjes begint te pruttelen. Voeg dan het maïzena papje toe en laat nog even 1 minuut pruttelen.
Deel dit Recept

 

ajam pangang ipv babi pangang

De marinade voor de ajam pangang. Hoe langer je kip laat marineren hoe lekkerder de kip wordt. Deze kip is ook lekker als basis voor saté.
Omdat de kip eigenlijk van zichzelf zo lekker is heb ik ervoor gekozen om de saus apart erbij te serveren. Je kan dan zelf naar eigen smaak de saus toevoegen.
Het was weer super lekker en een gerecht wat het hele gezin lekker vond. Ook de kids hebben goed meegegeten. Mocht jij en/of je kinderen niet zo van pittig houden, voeg dan minder sambal toe dan in het recept staat.

Onderstaande recepten met kip vind je misschien ook lekker