750 gramkipfiletin grotere stukken gesneden (grote eters? gebruik een kilo)
3eetlepelsketjap asin
5eetlepelsketjap manis
3centimeterverse gembergeschild en geraspt
2teentjesknoflookfijngesneden
1eetlepelgembersiroop
2theelepelsfive spice poeder
2theelepelsrijstazijn
1uigrof gesneden
300grambasmati rijst
ajam pangang saus
300mililiterwater
2theelepelssambal badjak
1/2citroenhet sap
2eetlepelstomatenpuree
4flinke eetlepelsbruine suiker
1,5eetlepelgembersiroop
3eetlepelsketchup
1eetlepelsweet chilisaus
1teentjeknoflookfijngesneden
snufje peper en zout
1eetlepelmaïzena
scheutjekoud water
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng in een keukenmachine de knoflook, ui en gember tot een smeuïge substantie. Meng de kipfilet met 3 el ketjap asin, 5 el ketjap manis, 1el gembersiroop, 2 tl five spice poeder, 2 tl rijstazijn en de fijngemalen knoflook, ui en gember. Roer dit alles goed door elkaar en laat minimaal 4 uur marineren.
Als de kip lang genoeg heeft gemarineerd, bak dan de kip in een wok op middelhoog vuur met een scheutje olie. Bak de kip goudbruin en gaar. Kook ondertussen ook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Meng 1 el maïzena met een klein scheutje water. Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten voor de saus te mengen in een steelpannetje. Zet dit op het vuur en warm dit op tot het zachtjes begint te pruttelen. Voeg dan het maïzena papje toe en laat nog even 1 minuut pruttelen.