aardappelsalade met gerookte kip, spek en ei

aardappelsalade met gerookte kip, spek en ei

aardappelsalade met gerookte kip, spek en ei

3.80 van 5 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram iets kruimige aardappelen geschild en in kleinere stukken gesneden
  • 1 bekertje (125gram) crème fraîche
  • 2 eetlepels Zaanse mayonaise
  • 1 kleine rode ui fijn gesnipperd
  • 1/2 bosje verse peterselie fijn gehakt
  • 1/3 bosje verse bieslook fijn gehakt
  • 100 gram plakjes gerookte ontbijtspek in stukjes gesneden
  • 3 eieren hardgekookt
  • 1 gerookte kip in stukjes gesneden
  • 1/3 theelepel knoflookpoeder
  • snuf chilivlokken
  • snuf peper en zout

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar en spoel deze af met koud water. Meng de crème fraîche met 2 el Zaanse mayo en breng op smaak met een snuf peper, zout, chilivlokken en 1/3 tl knoflookpoeder.
  • Bak de ontbijtspek krokant. Snijd de eieren in grotere stukken. Meng de aardappels met de créme fraîche, rode ui, bieslook ,peterselie, ei en de reepjes gerookte kip. Bestrooi met de krokant gebakken ontbijtspek. Breng eventueel extra op smaak met wat peper, zout en/of chilivlokken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer