aardappelen online kopen: direct van de boer

aardappelen online kopen: direct van de boer

Aardappelen online bestellen direct van de boer, die de volgende dag bij je thuis geleverd worden. Als je ons volgt, dan weet je dat wij best wel veel aardappelen eten. Met aardappels kan je koken, bakken en natuurlijk frituren. Met name de gefrituurde variant heeft onze voorkeur!

Een paar weken geleden werden wij gebeld door Dirk Jan van Aardappelshop.nl met de vraag of wij misschien interesse hadden om zijn aardappels te testen en hierover te schrijven op de blog. In eerste instantie was ik wat huiverig en had ik geen behoefte om een “advertentie” te schrijven over gewoon aardappelen. Ik vroeg hem een mailtje te sturen met wie hij is en een link van zijn website. Zo kon ik namelijk rustig even kijken en bedenken of ik hier iets mee wilde doen voor op Familie over de Kook. 

Aardappelen online bestellen

Na een paar minuten op de site gekeken te hebben was ik om. Hier kan ik zeker wel iets mee! Het verhaal van een familiebedrijf sprak mij heel erg aan en ik vind het ontzettend leuk dat Dirk Jan, op de hedendaagse manier van online verkopen, zich wil inzetten voor het bedrijf van zijn ouders. (ook ik heb namelijk jaren in de winkel van mijn ouders gewerkt) Ook de lay-out van de site en de verhalen spraken mij erg aan. Het voelt heel gemoedelijk en gezellig….hahaha misschien snap je niet wat ik bedoel maar ik wil altijd een goed gevoel hebben als ik op een website aan het kijken ben. Er staat op de site veel informatie over de verschillende aardappels en waar ze voor gebruikt kunnen worden. De verschillende soorten aardappelen kunnen besteld worden van 5 kilo tot 20 kilo en als je voor 15.00 s’middags besteld, dan heb je ze meestal de volgende dag al in huis.

aardappelen aardappels online bestellen aardappelshop.nl
Ik heb 3 soorten aardappels mogen proberen. Namelijk de Doré, Frieslander en de Bildstar. Mijn persoonlijke favoriet is de Frieslander, omdat deze iets kruimig is en daardoor lekker om zowel te koken, bakken, als frituren.

Is het goedkoper dan uit de supermarkt? Nee, dat niet maar het is ook niet per definitie duurder. Ik moet zeggen dat ik dit persoonlijk ook niet erg vind, omdat ik nu wel weet waar mijn product vandaan komt. Daarbij vind ik de kwaliteit van de aardappelen uit de supermarkt vaak echt behoorlijk slecht. Regelmatig heb ik een zak aardappelen die na 2 dagen al helemaal uitgelopen zijn of die rot zijn van binnen. Ik heb nu 3 zakken van 5 kilo met aardappelen mogen proberen en dit probleem heb ik nog niet (gelukkig) ondervonden. 

Aardappelen of Aardappels

aardappelen aardappels online bestellen aardappelshop.nl
Jan Willem wilde per se dat ik zelf ook op de foto ging met mijn “aardappel”. Dus tadaaaaaa!!!!

Ik en Jan Willem hebben regelmatig discussie over mijn manier van aardappels uitspreken. Volgens hem zeg ik namelijk aardappels op een vreemde manier en moet het zijn aardappelen! Nu kwam ik op de site van aardappelshop het volgende tegen: 

“Is het nu aardappels of aardappelen? Wellicht heeft u zich weleens afgevraagd wat het juiste meervoud is van aardappel. In dit artikel vertellen we u graag meer over de juiste schrijfwijze! Er zijn woorden die met -s en -en geschreven kunnen worden. Denk hierbij aan: zijdes / zijden, ziekte / ziektes, periodes / perioden etc. Voor het meervoud van aardappel geldt dat zowel aardappels als aardappelen correct is.

Het is lastig om te zeggen of aardappels meer gebruikt wordt of aardappelen. Wij denken dat dit afhankelijk is van de persoonlijke voorkeur, maar het kan ook goed zijn dat aardappelen vaker gebruikt wordt gezien de meeste meervoud woorden eindigen op -en.”

Whahaha dit heb ik Jan Willem natuurlijk wel even onder zijn neus gewreven. Ik zeg het dus helemaal niet verkeerd! Nu ben ik alleen wel benieuwd geworden wat jij thuis zegt, aardappels of aardappelen?

Aardappelshop en Familie over de Kook geven 10% korting op je bestelling

Ben jij nieuwsgierig geworden en vind je het leuk om eens een keertje aardappelen online te bestellen ipv in de supermarkt te kopen? Dan heb ik iets leuks voor je. Ik mag namelijk 10% korting geven op je bestelling bij www.aardappelshop.nl. (en nee hier krijg ik verder geen commissie over hahaha) Als je je bestelling plaatst op de site en bij het afrekenen familieoverdekook invoert bij kortingscode, dan wordt de 10% automatisch verrekent. (deze korting is geldig tot 21 oktober 2018) Hopelijk vallen de aardappelen ook bij jou in de smaak. Ik zou het erg leuk vinden als je mij laat weten hoe het bevallen is. Dit kan uiteraard via de Familie over de Kook Facebookpagina maar ook via info@familieoverdekook.nl

 

Lekkere recepten met aardappel

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/aardappel-ovenschotel-met-tonijn-courgette-en-tomaat/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/aardappelsalade-gerookte-kip-spek-en-ei/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/vegetarische-indiase-stoofschotel-aardappelen-en-sperziebonen/” target=”_blank”]

 

 

*dit artikel is een samenwerking met aardappelshop.nl Door dit soort samenwerking kan ik lekkere recepten blijven maken voor op Familie over de Kook 🙂