gezonde abrikozen balletjes

gezonde abrikozen balletjes

Gezonde abrikozen balletjes. Deze abrikozen balletjes met cashewnoten, pecannoten en sinaasappel zijn een ontzettend lekker tussendoortje.

gezonde abrikozen balletjes

Gedroogde abrikozen

Ik maak wel vaker “gezonde” balletjes maar meestal gebruik ik daarvoor dadels. Nu kan je natuurlijk veel meer soorten gedroogd fruit gebruiken. Dit keer heb ik gekozen voor gedroogde abrikozen. Dat geeft de balletjes een heerlijke frisse en toch zoetige smaak.

Eet jij ook graag een gezond tussendoortje? Probeer dan ook eens de volgende recepten: Bounty dadelballetjes, dadelballetjes met citroen en hazelnoten of maak dadelballetjes met kaneel en amandel.

Welke noten gebruiken

Eigenlijk maak het niet zoveel uit welke noten je gebruikt voor de abrikozen balletjes. Ik heb dit keer een combinatie gebruikt van ongezouten cashewnoten en pecannoten. Je kunt eventueel ook amandelen, hazelnoten, walnoten of pistache gebruike.

Recept gezonde abrikozen balletjes

gezonde abrikozen balletjes

Gezonde abrikozen balletjes

Geniet van een gezond en super lekker tussendoortje. Maak deze abrikozen balletjes met cashewnoten, pecannoten, sinaasappel en chiazaad. Smullen maar!
5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Tussendoortje
Keuken: Nederlands
Trefwoord: abrikozen, abrikozen balletjes, bliss balls, cashewnoten, gedroogde abrikozen, pecannoten
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 20 stuks

Equipment

  • keukenmachine

Ingrediënten

  • 250 gram gedroogde abrikozen
  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • 50 gram pecannoten
  • 1 pers sinaasappel rasp nodig + sap halve sinaasappel
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel chiazaad

TOPPING:

  • geraspte kokos

Instructies

  • Meng in een keukenmachine de abrikozen met de honing, cashewnoten, pecannoten, chiazaad, sinaasappelrasp en het sap van een halve sinaasappel tot een smeuïge geheel.
  • Haal het abrikozen mengsel uit de machine en rol 20 kleine balletjes van het abrikozen mengsel. ( dit is een plakkerig werkje…je krijgt dus vieze handen 🙂 )
  • Rol de balletjes door de geraspte kokos. Leg de abrikozen balletjes op een bord en laat de balletjes minimaal een half uurtje opstijven in de koelkast. Eet smakelijk!
  • TIP: ik doe altijd de kokosrasp in een mengkom, leg dan 6-8 balletjes in de kom en draai de kom rond. Zo krijgen de balletjes een mooi laagje kokosrasp en het scheelt je een hoop tijd.
  • BEWAARTIP: de abrikozen balletjes zijn ongeveer een week afgedekt houdbaar in de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Gezonde abrikozen balletjes

abrikozen balletjes
2 Comments

Comments are closed.

5 from 1 vote