8 pizza recepten met verschillende toppings

8 pizza recepten met verschillende toppings

Zelf pizza’s maken is niet alleen ontzettend lekker het is ook ontzettend leuk! Ik heb vandaag 8 pizza recepten met verschillende toppings voor je in een overzicht gezet. Je kunt voor deze recepten zelf je pizzadeeg maken maar je kunt natuurlijk ook gewoon kant en klaar pizzadeeg in de supermarkt kopen. Mocht je voor kant en klare pizzabodems gaan, dan kan ik je de bodems van Magioni of Jan aanbevelen.

8 verschillende pizza recepten

  • klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan

pizza met pittige rookworst en kaas

Een rookworst hoef je echt niet alleen maar te eten bij een stamppot. Deze pittige rookworst is namelijk ook echt ongelofelijk lekker op een pizza. De rookworst bak je in twee soorten sambal samen met knoflook, ui en ketjap.

pizza met pittige rookworst

Pikante kip met paprika en rode ui pizza

Eén van mijn persoonlijke favoriete pizza recepten is deze pizza met pikante kip, paprika en rode ui. Er gaan op deze pizza ook drie soorten kaas. Namelijk extra belegen kaas, cheddar en mozzarella. De frisse yoghurtsaus/dressing in combinatie met de knapperige ijsbergsla die over de pizza gaat maakt de pizza helemaal af.

pizza met pikante kip

Pizza Bolognese

Voor deze pizza Bolognese bak je gehakt samen met ui, knoflook, rode peper, verschillende specerijen en uiteraard tomaten. Heb je overigens een keertje pastasaus over, dan kan je dit ook voor op een pizza gebruiken. Ik gebruik tegenwoordig ook vaak een beetje leftover saus van mijn spaghetti in pittige tomatensaus.

pizza bolognese

Gefrituurde pizza

Deze gefrituurde pizza brengt ons altijd terug naar onze citytrip naar Napels. Daar aten Jan Willem en ik voor het eerste gefrituurde pizza en sindsdien zijn wij verkocht. Het deeg bak/frituur je in olie en beleg je daarna met eigenlijk alles wat je maar lekker vindt. Wij aten in Napels ook gevulde gefrituurde pizza en dat was ook echt zo ongelofelijk lekker. Het is mij alleen nog niet gelukt om dat zelf goed na te maken thuis. Zodra dit wel gelukt is volgt het recept uiteraard ook Familie over de Kook.

gefrituurde pizza

Pizza met hete kip en avocado

De combinatie van de hete kip met het zoete van de tomatensaus en het romige van de avocado is echt zo lekker! Dit recept vraagt wel een klein beetje voorbereiding omdat je de kip eerst even moet koken en plukken voordat je het op de pizza kunt gebruiken. Gelukkig is dit wel absoluut de moeite waard!

pizza met hete kip en avocado. pizzadeeg zelf maken

Tonijn, tijm en gekarameliseerd ui pizza

Deze pizza met tonijn, tijm en gekarameliseerde ui is bij ons thuis echt een “gouwe ouwe”. Dit recept maak ik al jaren en het verveelt gelukkig nooit qua smaak.

pizza met tonijn en ui

pizza met pittig gehakt en frisse saus

Een pizza die absoluut niet in dit overzicht mocht ontbreken is deze pizza met pittig gehakt en frisse saus. Het gehakt wat ik voor op deze pizza gebruik, gebruik ik ook regelmatig voor mijn vlamtosti. Deze pizza zou je een beetje kunnen vergelijken met shoarma/döner pizza die je bij de grote pizzaketens kunt bestellen. Alleen is deze natuurlijk wel veel lekkerder 😉

pizza met pittig gehakt, ijsbergsla en frisse saus

pizza met rookworst, mosterd en crème fraîche

We sluiten het overzicht af met weer een pizza met rookworst. Ditmaal gebruik ik op de bodem alleen geen tomatensaus maar crème fraîche. Hierdoor krijg je een heerlijk romige pizza. De rookworst bak je in mosterd met honing, knoflook en ui. Ben je een liefhebber van zuurkool, dan is dit ook lekker om toe te voegen op de pizza.

pizza met rookworst en crème fraîche

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.