Ons weekendje weg in Napels: intens genieten en natuurlijk lekker eten!!!

Ons weekendje weg in Napels: intens genieten en natuurlijk lekker eten!!!

Het kan jullie bijna niet ontgaan zijn maar Jan Willem en ik zaten 2 weken geleden heerlijk een weekendje in Napels. Dit was echt een super verrassing! Wij werden door srprs.me gevraagd of wij het leuk zouden vinden om samen een weekendje weg te gaan en te ervaren hoe hun concept werkt. Duh!!!! Natuurlijk vinden wij dat leuk. Het was namelijk 17 jaar geleden dat Jan Willem en ik samen zijn weggeweest…we hadden het dus zeker wel verdient.

Als je mij 3 weken geleden gevraagd zou hebben hoe ik over het concept denk, dan had ik je als antwoord gegeven dat ik het verschrikkelijk vind. Het niet weten waar je naartoe gaat, de onzekerheid en vooral alles uit handen te moeten geven, dat was echt een heel groot ding. Hahahaha….hoe bedoel je control freak. Ik heb ook echt urennnnnnnn gegoogeld wat onze bestemming eventueel zou kunnen zijn. Een dag voor vertrek wist ik iedereen te vertellen dat ik voor 99,9% zeker wist dat we naar Marseille zouden gaan. Hoe fout zat ik!!!! Zaterdagochtend om 08.30 zaten Jan Willem en ik op Schiphol met de computer en kraskaart klaar om onze bestemming te onthullen. Ik was echt zoooooo zenuwachtig en vooral ook zooooo benieuwd. Snel de code krassen, intypen en wachten maar. Jullie bestemming gaat naar……NAPELS. Huh?? Wat?? Nee, we gaan toch naar Marseille. Ik was door het dolle heen, want eigenlijk wilde ik helemaal niet naar Marseille. Napels daarentegen….heel graag!!! 

 

Op Schiphol!! Wij gaan nu onze bestemming bekijken!! Spannend…..

Geplaatst door B4men.nl op vrijdag 24 november 2017

 

Er is zoveel wat ik zou willen vertellen maar hele lappen tekst lezen daar zit je vast en zeker niet op te wachten. Dus kijk mee en waan jezelf ook eventjes in Napels….bereid je voor op heel veel foto’s. Ik weet zeker dat ook jij daarna naar Napels wilt 🙂 

Familie over de Kook in Napels

Jaaaaaa aangekomen in Napels. Weg uit de kou en regen in Nederland. Wij zijn heel gelukkig met onze bestemming!
Het eerste wat geproefd moest worden is gefrituurde pizza. Pizza fritta is echt mega vet maar onwijs lekker!!!! Ik ga snel proberen om dit zelf thuis te maken. Je kon kiezen voor verschillende vullingen. Wij hadden een pizza fritta met ricotta, tomatensaus en pancetta.
Uitzicht op de vulkaan de Vesuvius. Wij hadden deze heel graag willen bezoeken maar helaas hadden we hier geen tijd voor. Wij willen dus heel graag nog een keertje terug naar Napels om zowel de Vesuvius als de stad Pompeii te bezoeken.
Overal waar je kijkt zie je schitterende gebouwen. Je komt in Napels echt ogen te kort!
Ontbijten is echt geen straf in Napels. Zoetekauwen kunnen echt hun hart hier ophalen want er zijn echt duizenden winkeltjes die allerlei zoetigheden verkopen.
Vlakbij bij onze B&B lag dit prachtige kasteel de Sant’Elmo.
Onze eerste avond in Napels belanden we heel onverwacht bij een vegetarisch restaurant. Niet wat we voor ogen hadden om te eten in Napels maar het was echt by far het lekkerste wat we hebben gegeten in Napels. Dit was een spaghetti met vegetarisch stoof”vlees” en een super lekkere pittige tomatensaus.
Jan Willem koos voor falafel met gestoofde boerenkool….hij wist alleen niet dat hij boerenkool kreeg hahahah…dat lust hij nl niet…zegt hij. Dit was ook echt heel erg lekker. Wat niet op de foto’s staan maar wat wij wel bij ons eten geserveerd kregen was het meest lekkere brood wat wij ooit gegeten hebben. Super krokante korst en vol van smaak.
Toetjes tijd!!!! O nee, dat mag ik niet zeggen. Dit zijn de nagerechten. Panna cotta met sinaasappel, wortel en krokante nootjes.
Veganistische chocolademousse met Limoncello. Je kan natuurlijk niet in Italië zijn zonder Limoncello gedronken te hebben. Ik kan het blijven zeggen maar ook dit was heerlijk!!!
Iets wat Jan Willem heel erg mist nu we weer in Nederland zijn is s’ochtends zijn espresso. Er gaat volgens hem absoluut niets boven de echte Italiaanse espresso.
OMG!!!!!! We gingen op zondag door Napels wandelen en het was niet normaal zo druk. Normaal gesproken zouden Jan Willem en ik gillend wegrennen maar dit was echt fantastisch om mee te maken.
Ruim een half uur in de rij staan om Napels onder de grond te ervaren. Onder de grond van Napels bevindt zich namelijk een enorm uitgestrekt stelsel (400 km) van gangen en grotten. Deze tour duurt ongeveer een uur en is heel bijzonder om te ervaren. De tunnels zijn door de Grieken en Romeinen aangelegd. Je ziet maar een klein gedeelte, de rest is waarschijnlijk nog steeds in gebruik door de gomorra.Het was het wachten absoluut waard.
Je moet niet claustrofobisch zijn. Soms moest je door gangetjes van nog geen 40 cm breed en het enige licht wat je had kwam van een kaars. (nep kaars hoor ) Hier daalde we 40 meter onder de grond
Helemaal in mijn element! Wat hebben we onwijs veel mooie dingen gezien in Napels. Echt een bijzondere ervaring.
Pizza!!!! Natuurijk mag de echte Napolitaanse pizza niet ontbreken. Vond ik hem lekker? whahaha zal ik heel eerlijk zeggen dat ik het tegen vond vallen. Sorry! De smaak was heel goed maar het midden van de pizza was sompig en klef. Eigenlijk vond ik alleen de randen lekker. De tomatensaus en mozzarella waren wel heel erg goed van smaak.
Jan Willem zijn pizza was daarentegen erg goed. Zijn pizza zit tussen een normale en een calzone in. De randen waren gevuld met ricotta en pancetta.
Het uitzicht vanaf ons balkon. Wij zaten in B&B NapoliClass en onze kamer…eigenlijk suite….was groot!!! Het leek wel een balzaal. Alles was schoon en goed verzorgd, niets op aan te merken. De ligging van ons B&B was ook ideaal, midden in het centrum.
De volgende foto’s zien er misschien qua eten prima uit maar het was echt helemaal niet lekker. Onze laatste avond wilden we echt Napolitaans eten. Het restaurant wat we hadden uitgezocht was verre van goedkoop. Het eten was alleen echt heel vies. De salade caprese die ik thuis zelf maak is echt 100x lekkerder. De buffelmozzarella was wel heel goed. Aan de tomaten zat geen smaak en er zat een hele smerige “sla”dressing overheen. Zonde!
Jan Willem zijn voorgerecht was gelukkig een stuk beter te eten. Hij had een salade van mosselen, octopus en inktvis.
Blegh!!! Dit stuk vlees was mijn hoofdgerecht. Het was taai en heel erg vies. Ik heb misschien 3 happen genomen en de rest laten staan. Zo zonde! En hier moet je dan 20 euro voor betalen. Het is dat er een enorme taalbarrière was anders hadden we er iets van gezegd.
Jan Willem kreeg een Napolitaanse soep met vis en dit ziet er eerlijk is eerlijk goed uit. Helaas was de soep veeeeeel te zout en niet zout van de vis maar echt van keukenzout. Ook weer ontzettend zonde. We hebben geen nagerecht en koffie genomen. Snel weg daar!!!! We hebben onze rekening van 80,- euro betaald en zijn nog net niet gillend het restaurant uitgelopen. Je kan dus niet overal in Napels lekker eten….weten we dat ook weer 🙂 
Misschien niet slim om te doen in Napels maar wij zijn ook een klein beetje buiten de toeristische paden gegaan. Wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld in Napels. In het centrum waar wij zaten stond om de 30 meter militairen en overal was politie. Nu hebben wij redelijk wat Italiaanse klanten die uit Napels komen en achteraf hoorde wij dat we door behoorlijk onveilige straten zijn gelopen. Ik zal het je dus niet aanraden hahahaha. We hebben echter wel het “echtere” Napels gezien. Je krijgt natuurlijk nooit het echte Napels te zien en de maffia banden zijn overal in Napels verweven. Het enige gebied waar je echt niet naartoe moet gaan is Scampia. Dit ligt op ongeveer 30 minuten van het centrum en dat is echt de buitenwijk van Napels, zelfs Google streetview durft hier niet naartoe te gaan. Blijf je gewoon binnen de veilige paden dan hoef je echt niet bang te zijn in Napels.
Als je goed kijkt zie op beide hoeken de militairen staan. Deze staan er dus dag en nacht.
Waanzinnig mooi. Dit hoeft verder geen tekst te hebben.
Hahahaha iets wat jullie niet zien op de foto is dat wij door een hele dikke , vol getatoeëerde Napolitaan op een scooter in de gaten werden gehouden. Wij zijn dus ook maar niet verder deze straat ingelopen.
IJS!!! Ook dit mag je natuurlijk niet overslaan als je in Italië bent. Super lekker en totaal niet te vergelijken met het “Italiaanse” ijs bij ons in Nederland. Veel smeuïger en veel meer smaak.
De Napolitanen zijn gek op frituren. Geen patat maar wel gefrituurde groenten, gefrituurde risotto balletjes, gefrituurde mozzarella en nog veel meer lekkers.
Noooooooo!!!! Toen was het helaas alweer tijd om te gaan. Volgens mij heb ik het al 100x gezegd maar het was echt waanzinnig!!! Ik heb er gewoon geen woorden voor hoe gaaf ons weekendje in Napels was. Niets dekt eigenlijk de lading. Napels is intens, rauw, waanzinnig en het kruipt in ieder vezel van je lichaam. Het pakt je en laat je niet meer los.
Deze foto mocht echt niet ontbreken in dit overzicht. Overal waar wij komen testen wij namelijk de McDonalds. Dit was op het vliegveld van Napels maar ook in Napels zelf zie je heel veel McDonalds filialen. Eigenlijk best zonde 😉 De burger was wel heel lekker hahaha.

Ben je benieuwd naar Jan Willem zijn verhaal? Vandaag staat op B4men zijn verhaal over ons weekendje in Napels. 

*de vlucht en accommodatie hebben wij gekregen vanuit srprs.me. Al het overige hebben we zelf betaald.