6 x rijst recepten met gehaktballetjes

6 x rijst recepten met gehaktballetjes

6 x rijst recepten met gehaktballetjes. Gehaktballetjes en rijst zijn wat ons betreft altijd een super lekkere combinatie.

Ik heb 6 snelle, makkelijke én vooral ontzettend lekkere recepten voor je in een overzicht gezet. Hopelijk krijg je inspiratie om de keuken in te gaan duiken.

Rijst met kip gehaktballetjes in zoet-pittige sinaasappelsaus

kip gehaktballetjes in pittige sinaasappelsaus

Het klinkt misschien als een beetje vreemd combinatie. De combinatie zoetzuur en pittig gaan echter heel goed samen. Wij eten deze kip gehaktballetjes graag in combinatie met kruidige en luchtige rijst. Je zou echter ook noedels/noodles of mie kunnen gebruiken. 

Ga naar het recept van de rijst met kipgehaktballetjes in zoet-pittige sinaasappelsaus:

Gehaktballetjes in zelfgemaakte teriyakisaus

gehaktballetjes in zelfgemaakte teriyaki saus

Als je eenmaal weet hoe simpel het is om zelf teriyakisaus te maken, dan weet ik zeker dat je dit veel vaker gaat maken. Deze gehaktballetjes in zelfgemaakte teriyakisaus zijn niet alleen lekker met rijst maar zijn ook zalig als borrelhapje.

Ga naar het recept van de gehaktballetjes in zelfgemaakte teriyakisaus:

Vietnamese gehaktballetjes met rijst

6 x rijst recepten met gehaktballetjes Vietnamese gehaktballetjes met sojasaus

Op dit gerecht ben ik echt ontzettend trots! Naast dat het gerecht super lekker was heeft Beaudine dit gerecht helemaal zelf gemaakt. De gehaktballetjes zijn ware smaakbommetjes.

Ga naar het recept van de Vietnamese gehaktballetjes met rijst:

Pittige gehaktballetjes met rijst en wokgroente

De pittige gehaktballetjes voor dit recept breng je niet alleen op smaak met sambal maar ook met met tomaat, specerijen en bruine suiker. Daardoor zijn alle smaken allemaal mooi in balans. Zelfs onze kids smullen hiervan.

Ga naar het recept van de pittige gehaktballetjes met rijst en wokgroente:

Gehaktballetjes met pindasaus en kruidige rijst

gehaktballetjes met pindasaus en rijst

Gehaktballetjes met pindasaus zijn natuurlijk echt een match made in heaven! Serveer er kruidige rijst, sperziebonen en een gekookt eitje bij en je hebt een verrukkelijke avondmaaltijd. Voor extra crunch kan je nog gefrituurde uitjes eroverheen strooien.

Ga naar het recept van de gehaktballetjes in pindasaus en kruidige rijst:

Kruidige en pittige gehaktballetjes

Laat de titel met “pittige gehaktballetjes” je niet afschrikken. Je kunt de gehaktballetjes ook prima iets minder pittig maken. Je gebruikt naast sambal namelijk ook nog allemaal heerlijke specerijen. Aan smaak geen gebrek dus!

Ga naar het recept van de kruidige en pittige gehaktballetjes met rijst:

6 x rijst recepten met gehaktballetjes

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.