5 pompoensoep recepten

5 pompoensoep recepten

5 pompoensoep recepten. Na een gure herfstdag is er niets lekkerders dan een kom warme pompoensoep. Ik heb 5 variaties in een overzicht gezet.

romige pompoensoep met wortel

Wanneer zijn pompoenen in het seizoen

Wanneer de blaadjes van de bomen beginnen te vallen, weet je dat het herfst is. Dan is ook tevens het pompoenseizoen aangebroken.

Oorspronkelijk loopt het pompoenseizoen van oktober tot december. Wanneer pompoenen niet uit Nederland beschikbaar zijn komen ze veelal uit Egypte, Spanje en Argentinië.

Welke soort pompoenen zijn er

  1. Oranje pompoenen: dit zijn de meest bekende pompoenen en worden vaak gebruikt voor het uitsnijden van lantaarns tijdens Halloween. Ze zijn ook geschikt voor pompoenpuree en soep. De oranjepompoen is in vele maten beschikbaar. Voor het koken/bakken gebruik je uiteraard een iets kleinere pompoen dan wanneer je de pompoen wilt uithollen ter decoratie.
  2. Flespompoen: de flespompoen heeft een langwerpige, “flesachtige” vorm en een heerlijke zoete smaak. Deze pompoen wordt vaak gebruikt in curry’s, soepen en stoofschotels. Echter is deze pompoen ook heerlijk om te roosteren of om pompoenpuree mee te maken.
  3. Muskaatpompoen: deze pompoen heeft een nootachtige smaak en is perfect voor het maken van taarten, muffins en andere zoete gerechten.
  4. Spaghettipompoen: dit is echt een grappige pompoen. Deze pompoen heeft dradige, sliertige vruchten wanneer hij wordt gekookt. Het kan worden gebruikt als een gezonder alternatief voor spaghetti en pastagerechten.
  5. Hokkaido-pompoen: deze kleine pompoenen hebben een intens oranje vruchtvlees en een nootachtige smaak. Ze zijn heerlijk voor soepen en stoofschotels.

Dit is maar een kleine greep uit de verschillende soorten pompoenen die er verkrijgbaar zijn.

Pompoen wel of niet schillen

Moet je de schil van een pompoen nu wel of niet verwijderen? Zelf schil ik wel altijd mijn pompoen. Ik vind de structuur namelijk van de schil bij geen één pompoen echt lekker.

Schillen is echter niet altijd per se nodig. In principe hoef je de schil van de flespompoen en hokkaido niet te schillen. Deze schillen zijn namelijk redelijk dun.

Een voordeel van je pompoen schillen is dat je pompoen wel sneller gaar is. De schil is toch altijd iets dikker waardoor het (iets) langer de tijd nodig heeft om gaar te worden.

Wil je liever niet schillen? Gebruik dan wel biologische pompoenen. Dit in verband met de eventuele gifstoffen die anders gebruikt zijn.

5 pompoensoep recepten

Voor onderstaande pompoensoep recepten kun je zowel een oranje als flespompoen gebruiken. Gebruik dus vooral de pompoen die jijzelf het lekkerst vindt en die het meest voordelig voor je portemonnee is.

pompoensoep met wortel en rode curry

pompoensoep met wortel en rode curry

Ga naar het recept van de pompoensoep met wortel en rode curry:

romige pompoensoep met wortel

romige pompoensoep met wortel

Ga naar het recept van de romige pompoensoep met wortel:

pompoensoep met tomaat en paprika

5 pompoensoep recepten: pompoensoep met tomaat en paprika

Ga naar het recept van de pompoensoep met tomaat en paprika:

Indiase kruidige pompoensoep

5 pompoensoep recepten: Indiase kruidige pompoensoep

Ga naar het recept van de Indiase kruidige pompoensoep:

Geroosterde pompoensoep met tomaat

5 pompoensoep recepten: geroosterde pompoensoep met tomaat

Ga naar het recept van de geroosterde pompoensoep met tomaat:

Hopelijk heb je een lekkere pompoensoep recept in dit overzicht zien staan. Veel plezier alvast met koken en eet smakelijk!

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken