Wraps met kruidig gehakt uit de oven zijn hier thuis altijd een succes. De vulling is lekker kruidig, de wraps zijn snel klaar en het gerecht voelt ook nog eens gezond. Door er wat extra groenten bij te doen én af te bakken in de oven met kaas, krijg je een maaltijd waar iedereen blij van wordt.
Wij maken deze wraps graag op drukke dagen. De gehaktvulling is zo klaar, en met paprika en champignons erbij krijg je meteen een goede portie groenten binnen. Even de oven in en je kunt aan tafel. Serveer met een frisse salade en kruidige yoghurtdip. Smullen maar!
👉 Dit lees je vandaag bij ons:
- Welke wraps wij het liefst gebruiken
- Hoe wij deze wraps met kruidig gehakt maken
- Antwoorden op veelgestelde vragen
- Meer van onze favoriete wraps-recepten

Welke wraps gebruiken wij het liefst?
Ik kies het liefst voor volkoren wraps, niet alleen omdat ze extra vezels bevatten maar vooral omdat ik ze echt lekker vind. Je kunt ook prima gaan voor maiswraps of groentewraps, die geven net weer een andere smaak. Uiteindelijk is het vooral belangrijk dat je kiest wat jij lekker vindt!
Hoe maken wij de wraps met kruidig gehakt uit de oven
Deze wraps met gehakt zijn supermakkelijk om te maken. De gehaktvulling maak je in één pan met lekker veel smaakmakers zoals: paprikapoeder, kerriepoeder, komijnpoeder en een 1/2 groentebouillonblokje. Tevens voeg ik nog tomatenpuree en crème fraîche toe.
Je vult de wraps, rolt ze op, legt ze in een ovenschaal en bakt ze kort in de oven. Extra lekker is om de wraps af te bakken met geraspte kaas. Geen kaasliefhebber? Geen probleem, ze zijn ook heerlijk zonder. Bestrooi ze tot slot met verse peterselie voor frisse kleur en smaak.

Wraps met kruidig gehakt uit de oven
Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 8 tortilla wraps ik gebruik medium maat wraps
- 500 gram gehakt ik gebruik rundergehakt
- 2 paprika's in blokjes gesneden
- 250 gram kastanje champignons in stukjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 70 gram tomatenpuree = klein blikje
- 200 gram crème fraîche
- 1 theelepel komijnpoeder flinke theelepel
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1/2 groentebouillonblokje
- 1 theelepel sambal oelek
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- 100 gram extra belegen kaas geraspt (cheddar is ook lekker)
KRUIDIGE YOGHURTDIP
- 6 eetlepels Griekse yoghurt flinke eetlepels
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels gedroogde peterselie
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- scheutje citroensap
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Maak de kruidige dipsaus klaar door alle ingrediënten hiervoor te mengen. Zet in de koelkast tot gebruik.
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan of wok. Fruit de uien met de knoflook. Voeg de champignons en paprika toe. Bak tot de champignons beginnen te verkleuren. (ongeveer 5 min.) Voeg de paprikapoeder, kerriepoeder, komijnpoeder, 1/2 bouillonblokje, flinke snuf versgemalen zwarte peper en de sambal toe en bak 1-2 minuten mee.
- Voeg het gehakt toe en bak tot het gehakt gaar en goudbruin is, voeg dan de tomatenpuree toe en bak 30 seconden mee. Meng vervolgens het bekertje crème fraîche erdoorheen en breng op smaak met eventueel extra peper en/of zout.
- Vul de wraps met het gehaktmengsel en bestrooi met een klein beetje geraspte kaas. Rol de wraps op en leg ze in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas. Bak de wraps in de oven tot de kaas gesmolten is. (5-10min)
- Eet smakelijk!
- TIP: ook lekker is om tortilla chips erbij te serveren.
Veelgestelde vragen over wraps met kruidig gehakt uit de oven
Ja, je kunt de wraps alvast vullen en afgedekt bewaren in de koelkast. Bak ze op het moment zelf af in de oven.
Wil je de wraps liever vegetarisch eten? Vervang dan het gehakt voor vega gehakt, bonen of linzen.
Zeker! Onze dochters zijn dol op dit gerecht. De hoeveelheid pit pas je makkelijk aan naar eigen smaak.



Meer lekkere wraps recepten
Ben je net als wij fan van wraps? Dan wil je deze varianten ook zeker eens proberen. Onze Turkse pizza wraps zijn perfect voor wie zin heeft in kruidige comfort food met een frisse topping. Of ga voor de pulled chicken wraps met tortillachips, die zijn lekker knapperig. Ook erg lekker zijn onze wraps met gepaneerde kip en frisse salsa.

Hopelijk vallen deze wraps met kruidig gehakt uit de oven net zo goed in de smaak bij jullie als bij ons. Veel plezier kookplezier en eet smakelijk alvast.