Wraps met kruidig gehakt uit de oven. Behalve ontzettend lekker zijn de wraps nog gezond ook. Dus duik snel de keuken in om de wraps te maken.
welke wraps gebruiken
Zelf gebruik ik tegenwoordig graag volkoren wraps. Door volkoren wraps te gebruiken voeg je namelijk op een hele simpele manier nog meer voedingswaarde toe aan je avondeten. Zonder dat je op smaak inlevert.
Ook lekker ter afwisseling om te gebruiken zijn mais wraps of groente wraps. Uiteraard is het ook geen enkel probleem om gewoon “normale” wraps te gebruiken. Het is belangrijk dat je geniet van je maaltijd, dus gebruik vooral wat jijzelf lekker vindt.
Kruidig gehakt
Als je ons langer volgt dan weet je inmiddels dat wij van redelijk gekruid eten houden. Nu kan je natuurlijk een zakje kant en klare Mexicaanse kruidenmix gebruiken maar het is heel simpel om zelf je gehakt op smaak te brengen.
Ik breng dit keer het gehakt op smaak met paprikapoeder, kerriepoeder, komijnpoeder en een 1/2 groentebouillonblokje. Tevens voeg ik nog tomatenpuree en crème fraîche toe. Uiteraard mag een gesnipperd uitje en knoflook ook niet ontbreken.
Recept wraps met kruidig gehakt uit de oven
Wraps met kruidig gehakt uit de oven
Ingrediënten
- 8 tortilla wraps ik gebruik medium maat wraps
- 500 gram gehakt ik gebruik rundergehakt
- 2 paprika's in blokjes gesneden
- 250 gram kastanje champignons in stukjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 70 gram tomatenpuree = klein blikje
- 200 gram crème fraîche
- 1 theelepel komijnpoeder flinke theelepel
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1/2 groentebouillonblokje
- 1 theelepel sambal oelek
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- 100 gram extra belegen kaas geraspt (cheddar is ook lekker)
KRUIDIGE YOGHURTDIP
- 6 eetlepels Griekse yoghurt flinke eetlepels
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels gedroogde peterselie
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- scheutje citroensap
Instructies
- Maak de kruidige dipsaus klaar door alle ingrediënten hiervoor te mengen. Zet in de koelkast tot gebruik.
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan of wok. Fruit de uien met de knoflook. Voeg de champignons en paprika toe. Bak tot de champignons beginnen te verkleuren. (ongeveer 5 min.) Voeg de paprikapoeder, kerriepoeder, komijnpoeder, 1/2 bouillonblokje, flinke snuf versgemalen zwarte peper en de sambal toe en bak 1-2 minuten mee.
- Voeg het gehakt toe en bak tot het gehakt gaar en goudbruin is, voeg dan de tomatenpuree toe en bak 30 seconden mee. Meng vervolgens het bekertje crème fraîche erdoorheen en breng op smaak met eventueel extra peper en/of zout.
- Vul de wraps met het gehaktmengsel en bestrooi met een klein beetje geraspte kaas. Rol de wraps op en leg ze in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas. Bak de wraps in de oven tot de kaas gesmolten is. (5-10min)
- Eet smakelijk!
- TIP: ook lekker is om tortilla chips erbij te serveren.
wraps met kruidig gehakt uit de oven
Ben je dus op zoek naar een snelle en smakelijke maaltijd? Probeer dan deze heerlijke wraps met kruidig gehakt uit de oven. Ik heb zelf altijd verse peterselie in huis. Vlak voor serveren bestrooi ik de wraps met fijngehakte peterselie. Behalve dat dit lekker is, serveert het ook iets leuker op tafel 🙂
Niet alleen zijn ze eenvoudig te maken maar door paprika en champignons toe te voegen zijn ze nog (redelijk) gezond ook. Serveer er een simpele salade bij en samen met de frisse yoghurtdip is het smullen geblazen.
TIP: ook lekker is het om bonen en/of mais toe te voegen aan de kruidige gehaktvulling.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken