100gramextra belegen kaasgeraspt (cheddar is ook lekker)
KRUIDIGE YOGHURTDIP
6eetlepelsGriekse yoghurtflinke eetlepels
1/2theelepeluienpoeder
1/2theelepelknoflookpoeder
2theelepelsgedroogde peterselie
1/2theelepelpaprikapoeder
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
scheutjecitroensap
Zo maak je het (bereidingswijze)
Maak de kruidige dipsaus klaar door alle ingrediënten hiervoor te mengen. Zet in de koelkast tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan of wok. Fruit de uien met de knoflook. Voeg de champignons en paprika toe. Bak tot de champignons beginnen te verkleuren. (ongeveer 5 min.) Voeg de paprikapoeder, kerriepoeder, komijnpoeder, 1/2 bouillonblokje, flinke snuf versgemalen zwarte peper en de sambal toe en bak 1-2 minuten mee.
Voeg het gehakt toe en bak tot het gehakt gaar en goudbruin is, voeg dan de tomatenpuree toe en bak 30 seconden mee. Meng vervolgens het bekertje crème fraîche erdoorheen en breng op smaak met eventueel extra peper en/of zout.
Vul de wraps met het gehaktmengsel en bestrooi met een klein beetje geraspte kaas. Rol de wraps op en leg ze in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas. Bak de wraps in de oven tot de kaas gesmolten is. (5-10min)
Eet smakelijk!
TIP: ook lekker is om tortilla chips erbij te serveren.
Gang: avondeten
Keuken: Mexicaans, Nederlands
gehakt, volkoren wraps, wraps, wraps met gehakt, wraps uit de oven