wrap met pittige kip en rivierkreeftjes

wrap met pittige kip en rivierkreeftjes

wrap met pittige kip en rivierkreeftjes

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • olie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 750 gram kipfilet in repen gesneden
  • 2 bospenen in reepjes gesneden
  • 1 avocado in stukjes gesneden
  • 150 gram cherry tomaten gehalveerd
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 1,5 eetlepel sambalbadjak
  • 1,5 eetlepel honing
  • 1 zakje veldsla
  • 100 gram gersapte kokos
  • 4 wraps/tortillia
  • 1 ui in halve ringen gesneden
  • peper/zout
  • 2 bosui in ringetjes gesneden
  • pittige mayonaise zie recept artikel

Instructies

  • Verhit een scheutje olie met 1 el roomboter in een hapjespan. Bak de uien met de kipfilet en een snufje peper en zout tot de kip begint te kleuren. Voeg dan 1,5 el sambal badjak toe en bak dit even kort mee op hoog vuur. Voeg vervolgens 1,5 el honing toe en bak ook weer kort mee op hoog vuur. Zet het vuur laag en laat de kip zachtjes pruttelen tot deze gaar is. Zet dan het vuur weer hoog voor een krokant buitenlaagje.
  • Smeer de wrap in met een dun laagje pittige mayonaise. Leg hier wat sla, tomaatjes, avocado en wat bosui op. Leg daarop de pittige stukjes kip, rivierkreeftjes, wortel, geraspte kokos en eventueel nog wat extra saus. Rol de wrap op en eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer