Het nieuwe weekmenu 30 staat weer voor je klaar! In dit weekmenu vind je 7 makkelijke en zomerse recepten, waarmee je elke dag iets lekkers op tafel tovert. Zoals altijd hoef je geen ingewikkelde ingrediënten in huis te halen.
Gewoon koken zoals we dat bij ons thuis ook doen. Simpel maar wel vol smaak! Deze week zetten we onder andere pasta in romige tomatensaus met gehakt op tafel, kip in currysaus met rijst én we sluiten af met pasta Boursin en spekjes.
Op maandag beginnen we lekker fris: flatbread met frisse tonijnsalade. Dit is een gerecht waar je weinig voor hoeft te doen, maar waar je wel heel blij van wordt. Lekker als lunch maar wij eten het ook graag als lichte avondmaaltijd met eventueel een soepje erbij.
Op dinsdag zetten we een snelle pasta avondmaaltijd op tafel, namelijk pasta in romige tomatensaus met gehakt. Dankzij de specerijen zit dit gerecht boordevol smaak en de mozzarella maakt hem extra romig. Eenvoudig maar o zo lekker!
Woensdag houden we het lekker simpel met een zelfgemaakte tomatensoep met oregano. Zo'n soep is altijd lekker als het warm is en je even geen zin hebt in een zware maaltijd. Lekker met stokbrood of een tosti erbij en je bent klaar!
Op donderdag maken we deze heerlijke kip in currysaus met rijst. Een makkelijk en snel recept met een kruidige saus die altijd goed in de smaak valt. Wij eten er graag paksoi bij, maar sperziebonen of een zak kant-en-klare roerbakgroenten kan natuurlijk ook prima.
Op vrijdag starten we het weekend met een super lekkere BLT pastasalade. Met spek, tomaat, sla en romige dressing is dit een gerecht dat altijd goed in de smaak valt. Lekker als lichte avondmaaltijd maar ook ideaal voor een zomerse lunch of als bijgerecht bij de barbecue.
Op zaterdag gaan we voor een blijvertje bij ons thuis, malse kipsaté in kruidige ketjap marinade. Dit recept staat al jaren op de blog en maken we nog steeds regelmatig. Lekker met een salade, frietjes of gebakken aardappeltjes erbij.
We sluiten het weekmenu op zondag af met een makkelijke pasta waar je weinig voor nodig hebt: pasta Boursin met spekjes. Een romig, kruidig en simpel recept dat supersnel op tafel staat. Ideaal voor een relaxte zondag zonder gedoe in de keuken.
Zeker weten! Je kunt natuurlijk altijd ingrediënten vervangen of weglaten als je iets niet lekker vindt. We geven regelmatig variatietips bij onze recepten.
Zijn de recepten geschikt voor kinderen?
Ja, onze kinderen eten het tenslotte ook. De recepten zijn geschikt voor jong en oud en makkelijk aan te passen naar eigen smaak.
Moet ik alle dagen precies van het weekmenu volgen?
Nee, zeker niet! Ons weekmenu is bedoeld als inspiratie. Je bent natuurlijk vrij om te schuiven qua dagen of recepten uit het weekmenu te schrappen.
😋 Wil je nooit meer een lekker recept missen? Meld je dan aan voor ons Whatsapp kanaal, zo blijf je altijd op de hoogte van nieuwe recepten, handige tips én wat er bij ons thuis gebeurt.
Iedere vrijdagochtend een nieuw weekmenu
Iedere vrijdagochtend staat er een vers weekmenu voor je klaar op Familie over de Kook. Met 7 makkelijke en gevarieerde recepten helpen we je om zonder stress boodschappen te doen en iedere dag iets lekkers op tafel te zetten.
Of je nu zoekt naar snelle maaltijden, zomerse gerechten of gewoon nieuwe inspiratie wilt opdoen. Met ons weekmenu heb je altijd een antwoord op de vraag: “wat eten we vandaag”.
Heb je iets lekkers uit het weekmenu 30 gemaakt? Deel het met ons! Dat vinden wij altijd leuk om te zien of te horen. Eet smakelijk. 😋
👩🍳 Hoi! Ik ben Marie Louise – moeder van twee dochters, gek op koken en het gezicht achter Familie over de Kook. Samen met mijn gezin laat ik zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn. Op onze blog vind je elke week makkelijke én lekkere recepten voor het hele gezin. Alles draait bij ons om gezellig samen eten. 😋