Vegetarische noedels met pindasaus en paksoi

Vegetarische noedels met pindasaus en paksoi
Direct naar recept
avondeten
Aziatisch
Deze tijd ben jij bezig: 10 minuten
Totale bak/stoof tijd: 25 minuten
Snelle en pittige vegetarische noedels met pindasaus, paksoi en frisse limoensmaak. Binnen 25 minuten klaar!

Soms heb je van die dagen dat je gewoon snel iets lekkers op tafel wilt zetten zonder al te veel gedoe. Deze vegetarische noedels met pindasaus en paksoi zijn dan echt een uitkomst. Lekker snel klaar, vol groenten en precies dat beetje pit waar wij thuis dol op zijn. Binnen 25 minuten kun je al genieten van een bord vol smaak.

vegetarische noedels met pindasaus en paksoi, heerlijk met limoen en crispy chili olie

Wil je meer ideeën voor snelle en simpele gerechten? Kijk dan ook eens tussen al onze makkelijke maaltijd recepten.

Waarom wij dol zijn op deze vegetarische noedels

Wat wij zo lekker vinden aan dit gerecht, is de balans. De pindasaus is lekker pittig en vol van smaak, de paksoi geeft een lichte bite en het limoensap zorgt voor een heerlijke frisse smaakbeleving. Toen Beaudine de eerste hap nam, zei ze meteen: “Mmmm dit is echt zoooo lekker! Voor mij mag er de volgende keer alleen nog meer limoensap doorheen. Hahahah, onze zuurpruim 😜 Meteen een tip: serveer er partjes limoen bij zodat je zelf nog meer limoensap kan toevoegen.

Marie-Louise van Familie over de Kook serveert vegetarische noedels met pindasaus en paksoi.

Zin in een variant met vlees? Onze noedels met pindasaus en krokante kip valt hier thuis ook altijd goed in de smaak!

Recept vegetarische noedels met pindasaus en paksoi

Vegetarische noedels met pindasaus en paksoi, makkelijk recept voor snelle avondmaaltijd.

Vegetarische noedels met pindasaus en paksoi

Snelle en pittige vegetarische noedels met pindasaus, paksoi en frisse limoensmaak. Binnen 25 minuten klaar!
Vind jij dit recept lekker?
Print Recept Pinterest Bewaar in jouw kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: noedels met pindasaus, paksoi recept, snelle avondmaaltijd, vegetarische noedels
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten)

  • 300 gram Udon noedels
  • 1 paksoi gewassen en in reepjes gesneden
  • 2 stuks paprika in dunne reepjes gesneden
  • 3 stengels bosui fijngesneden
  • zonnebloemolie of gebruik oosterse wokolie (zit meer smaak aan)

PITTIGE PINDASAUS

  • 4 flinke eetlepels pindakaas met stukjes
  • 1 flinke eetlepel crispy chili olie
  • 1 flinke eetlepel ketchup
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 1/2 limoen sap nodig
  • 1 flink teentje knoflook geraspt
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • 175 milliliter warm water

EXTRA'S

  • kroepoek
  • 1 limoen in partjes gesneden
  • pikantjes ik gebruikte kant en klaar van Kokki Djawa

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af spoel met koud water en zet apart.
  • Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de pindasaus. Voeg het warme water beetje bij beetje toe tot de saus romig en glad is.
  • Verhit een eetlepel olie in een wok of grote pan. Roerbak de paprika en paksoi 3 tot 4 minuten op hoog vuur. De groente mag nog een beetje knapperig blijven. 
  • Voeg de gekookte noedels toe samen met de pindasaus. Meng alles goed door elkaar en verwarm nog even mee. Voeg eventueel naar smaak nog extra sojasaus of ketjap manis toe.
  • Verdeel de noedels over 4 borden. Serveer met bosui, pikantjes, kroepoek en eventueel een extra schepje crispy chili olie voor wie van pit houdt. Eet smakelijk. 😋

Notities

Paksoi snijden: Je kunt een groot deel van het groene blad van de paksoi gewoon gebruiken. Snijd alleen de harde onderkant en een klein stukje van de bovenkant weg. Zo blijft de paksoi lekker knapperig én verspil je minder groente.
Vegetarische noedels met pindasaus en paksoi
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Extra tips

  • Meer groente: Voeg sugar snaps, taugé of wortel toe voor extra kleur en bite.
  • Pittiger maken: Het is altijd lekker om nog extra crispy chili olie vlak voor serveren toe te voegen.
  • Meer crunch: Ik gebruik pikantjes (kentang goreng) maar ook lekker is om grof gehakte pinda’s of cashewnoten over het gerecht te serveren.

Dat wij van pittig eten houden is geen geheim als je ons langer volgt. Houd jij ook van een beetje pit? Dan word je vast heel blij van recepten met crispy chili olie. Probeer daarom ook zeker een keertje onze pasta met crispy chili olie of onze vegetarische kip kerrie.

Veelgestelde vragen

Kan ik dit recept van tevoren maken?

We raden het niet aan om deze noedels van tevoren te maken. Door de pindasaus worden de noedels snel wat plakkerig en taai. Vers klaargemaakt zijn ze echt het allerlekkerst!

Welke noedels gebruik je het beste?

Ik gebruik udon noedels maar woknoedels of rijstnoedels werken ook heel goed voor dit gerecht. Ze nemen de saus mooi op zonder slap te worden.

Kan ik de pindasaus voorbereiden?

Ja, dat kan prima! Maak de pindasaus alvast en bewaar deze afgesloten in de koelkast. Even goed losroeren of kort verwarmen voordat je hem gebruikt. Eventueel een scheutje water toevoegen wil ook weleens helpen.

Hoe maak ik het gerecht glutenvrij?

Gebruik glutenvrije noedels en vervang de gewone sojasaus door een glutenvrije variant, zoals tamari. Zo blijft het gerecht lekker voor iedereen.

Vegetarische noedels met pindasaus en paksoi

Vegetarische noedels met pindasaus, paksoi en crispy chili olie, geserveerd als snelle avondmaaltijd.

Hopelijk geniet jij straks net zo van deze vegetarische noedels met pindasaus en paksoi als wij thuis doen! Het is trouwens ook erg lekker om dit gerecht met rijst te maken ipv noedels. Zo smaakt je gerecht iedere keer weer anders.


We vinden het erg leuk ons je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest! Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.