Trefwoord: noedels met pindasaus, paksoi recept, snelle avondmaaltijd, vegetarische noedels
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 15 minutenminuten
Totale tijd: 25 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Wat heb je nodig (ingrediënten)
300gramUdon noedels
1paksoigewassen en in reepjes gesneden
2stukspaprikain dunne reepjes gesneden
3stengelsbosuifijngesneden
zonnebloemolieof gebruik oosterse wokolie (zit meer smaak aan)
PITTIGE PINDASAUS
4 flinkeeetlepelspindakaas met stukjes
1 flinkeeetlepelcrispy chili olie
1 flinkeeetlepelketchup
3eetlepelssojasaus
5eetlepelsketjap manis
1/2limoensap nodig
1 flinkteentjeknoflookgeraspt
flinkesnufversgemalen zwarte peper
175 milliliterwarm water
EXTRA'S
kroepoek
1limoenin partjes gesneden
pikantjesik gebruikte kant en klaar van Kokki Djawa
Zo maak je het (bereidingswijze)
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af spoel met koud water en zet apart.
Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de pindasaus. Voeg het warme water beetje bij beetje toe tot de saus romig en glad is.
Verhit een eetlepel olie in een wok of grote pan. Roerbak de paprika en paksoi 3 tot 4 minuten op hoog vuur. De groente mag nog een beetje knapperig blijven.
Voeg de gekookte noedels toe samen met de pindasaus. Meng alles goed door elkaar en verwarm nog even mee. Voeg eventueel naar smaak nog extra sojasaus of ketjap manis toe.
Verdeel de noedels over 4 borden. Serveer met bosui, pikantjes, kroepoek en eventueel een extra schepje crispy chili olie voor wie van pit houdt. Eet smakelijk. 😋
Notities
Paksoi snijden: Je kunt een groot deel van het groene blad van de paksoi gewoon gebruiken. Snijd alleen de harde onderkant en een klein stukje van de bovenkant weg. Zo blijft de paksoi lekker knapperig én verspil je minder groente.