Deze vegetarische Aziatische salade is heerlijk als bijgerecht maar kan ook prima met de lunch gegeten worden. De basis van deze salade bestaat uit geraspte wortel, spitskool en komkommer. De dressing voor deze Aziatische salade is gelukkig ook echt mega simpel. Het kost je ongeveer een halve minuut om te maken. Hij bestaat uit sojasaus, honing, knoflook, gember, rijstazijn, rode peper, zwarte peper en olie. Je krijgt dan dus een dressing die bomvol smaak zit! Eigenlijk kan je deze Aziatische salade omschrijven als een soort van “Aziatische coleslaw”.
Er komt binnenkort ook nog een burger gerecht op Familie over de Kook met deze salade. Houd de website dus goed in de gaten 😉
TIP 1: Beaudine en ik eten deze salade ook graag als lichte avondmaaltijd met een gebakken ei eroverheen.
recept vegetarische Aziatische salade
vegetarische Aziatische salade
Ingrediënten
- 200 gram spitskool fijngesneden (ik gebruikte een zak voorgesneden spitskool)
- 150 gram wortel fijngesneden (ik gebruikte een zak voorgesneden wortel)
- 1 komkommer in dunne reepjes gesneden (ik gebruik zelf niet het binnenste vruchtvlees van de komkommer)
- 15 blaadjes munt fijngehakt
- 1 zakje cassave kroepoek zakje van 75 gram
AZIATISCHE DRESSING
- 3 theelepels rijstazijn
- 3 theelepels sojasaus
- 2 theelepels honing flinke theelepels
- 2 centimeter gember geschild en geraspt
- 2 teentjes knoflook geraspt
- 1/2 rode peper heel fijngehakt
- 2 theelepels zonnebloemolie
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper
- 1 theelepel sesamzaadjes flinke theelepel
Instructies
- Meng in een schaaltje alle ingrediënten voor de Aziatische dressing.
- Meng in een grote mengkom de wortel, spitskool, komkommer en munt. Giet de dressing eroverheen en meng met twee lepels (ik meng met mijn handen) de dressing door de salade.
- Serveer de cassave kroepoek los erbij of knijp de kroepoek in stukken eroverheen.
TIP 2: In plaats van kroekpoek voor een krokante bite, kan je eventueel ook gehakte pinda’s of cashewnoten toevoegen. Wil je jezelf verwennen? Gebruik dan zowel noten als kroepoek.
frisse Aziatische wortel-kool salade
Jan Willem en ik houden wel van een beetje pit. Daarom gebruiken wij nog wat extra fijngesneden rode peper. De kroepoek is erg lekker om grof te knijpen en over je salade heen te serveren. Zo krijg je een heerlijke bite. In deze salade gebruik ik verse munt. Je zou dit eventueel kunnen vervangen voor koriander of peterselie. Ook lekker is om een mix van deze kruiden te gebruiken. Hoe meer kruiden je toevoegt, hoe meer smaak je salade krijgt.
TIP 3: maak deze salade niet al te lang van te voren klaar. Als de dressing te lang over de salade zit, dan krijg je een “drassige” salade. Het lekkerste is om deze salade te maken en vrijwel meteen te serveren. Zo blijft de salade knapperig.
Ook lekkere salades zijn: pastasalade met gegrilde kip en pesto, aardappelsalade met ham en ei of de biefstuk salade met Aziatische dressing
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.