Vegan kruidnoten muffins

Vegan kruidnoten muffins

Vegan kruidnoten muffins. Deze heerlijke muffins zijn vegan, lactosevrij, super simpel te maken en je huis ruikt ook nog eens heerlijk.

vegan kruidnoten muffins

Vegan muffins

Als je ons langer volgt dan weet je misschien dat ik niet zo goed tegen lactose en ei kan. Door zonder ei te bakken en plantaardige melk en/of boter te gebruiken zijn mijn baksels automatisch vegan en lactosevrij geworden.

De luchtigheid van de muffins komt doordat ik sojamelk meng met een beetje appelcider azijn. Hierdoor ontstaat er een soort van karnemelk. Tevens gebruik ik geen boter maar zonnebloemolie.

Schrik niet! De cupcakes zijn absoluut niet zurig van smaak, integendeel zelfs. Door de plantaardige karnemelk rijzen je muffins wel heel erg goed.

Andere lekkere recepten met kruidnoten zijn: simpel Sinterklaas toetje met kruidnoten, chocolade koeken met kruidnoten of maak eens dadelballetjes met kruidnoten. (deze recepten zijn nog niet vegan)

Recept vegan kruidnoten muffins

vegan kruidnoten muffins

Vegan kruidnoten muffins

Wil je iets lekkers bakken voor bij de thee/koffie? Maak dan eens deze heerlijke vegan kruidnoten muffins.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Snack, Tussendoortje
Keuken: Nederlands
Trefwoord: kruidnoten, lactose vrij, lactosevrij, muffins, Sinterklaas, Sinterklaas muffins, vegan
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 8 stuks

Equipment

  • 1 cupcake/muffin bakblik
  • 8 cupcake/muffin papiertjes

Ingrediënten

  • 175 gram bloem ik gebruik speltbloem
  • 100 gram vegan kruidnoten grof gehakt
  • 125 milliliter zonnebloemolie
  • 150 milliliter plantaardige melk ik gebruik sojamelk
  • 2 theelepel appelciderazijn
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1/3 theelepel baksoda
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • snuf zout

Instructies

  • Meng de sojamelk met de appelcider azijn en laat 10 minuten staan.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de cupcake/muffins papiertjes in de cupcake/muffin bakplaat. 
  • Meng de bloem met een snufje zout, baksoda, bakpoeder, speculaaskruiden en lichtbruine basterdsuiker.
  • Voeg de sojamelk en zonnebloemolie toe en spatel alles kort door elkaar.
  • Spatel dan 2/3 van de gehakte kruidnoten door het beslag.
  • Schep het beslag in de cupcake papiertjes. Verdeel de overgebleven kruidnoten over de muffins.
  • Bak de muffins in 15-20 minuten gaar. Laat de muffins op een rooster afkoelen. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Kruidnoten en speculaaskruiden

Wanneer deze muffins in de oven staan ruikt je huis echt zoooooo lekker! Het is gewoon lastig om te wachten 😉

De muffins breng ik op smaak met heerlijke speculaaskruiden en vegan kruidnoten. Laat het woord “vegan kruidnoten” je niet afschrikken.

De kruidnoten van Bolletje zijn bijvoorbeeld al “gewoon” vegan. Maar ook veel soorten huismerk kruidnoten van supermarkten en de Hema zijn ook vegan.

Vegan kruidnoten muffins

simpele muffins met speculaaskruiden

Deze lach op Beaudine haar gezicht zegt denk ik wel genoeg. Deze muffins zijn zo lekker en zo simpel! Voortaan wil jij deze “Sinterklaas” muffins ook iedere week eten.