Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegan kruidnoten muffins
Wil je iets lekkers bakken voor bij de thee/koffie? Maak dan eens deze heerlijke vegan kruidnoten muffins.
Vind jij dit recept lekker?
Print Recept
Pinterest
Bewaar in jouw kookboek
Deze staat in je kookboek
Gang:
Snack, Tussendoortje
Keuken:
Nederlands
Trefwoord:
kruidnoten, lactose vrij, lactosevrij, muffins, Sinterklaas, Sinterklaas muffins, vegan
Voorbereidingstijd:
5
minuten
minuten
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Totale tijd:
20
minuten
minuten
Servings:
8
stuks
Kookmodus:
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Equipment
1 cupcake/muffin bakblik
8 cupcake/muffin papiertjes
Ingredients
▢
175
gram
bloem
ik gebruik speltbloem
▢
100
gram
vegan kruidnoten
grof gehakt
▢
125
milliliter
zonnebloemolie
▢
150
milliliter
plantaardige melk
ik gebruik sojamelk
▢
2
theelepel
appelciderazijn
▢
1/2
zakje
bakpoeder
▢
1/3
theelepel
baksoda
▢
100
gram
lichtbruine basterdsuiker
▢
1
eetlepel
speculaaskruiden
▢
snuf
zout
Instructions
Meng de sojamelk met de appelcider azijn en laat 10 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de cupcake/muffins papiertjes in de cupcake/muffin bakplaat.
Meng de bloem met een snufje zout, baksoda, bakpoeder, speculaaskruiden en lichtbruine basterdsuiker.
Voeg de sojamelk en zonnebloemolie toe en spatel alles kort door elkaar.
Spatel dan 2/3 van de gehakte kruidnoten door het beslag.
Schep het beslag in de cupcake papiertjes. Verdeel de overgebleven kruidnoten over de muffins.
Bak de muffins in 15-20 minuten gaar. Laat de muffins op een rooster afkoelen. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!
Vermeld
@Familie.over.de.Kook
of tag
#familieoverdekook
!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer