Turks brood met gegrilde kip en kerriemayonaise. Eet dit brood als verwen lunchmaaltijd of als een simpele avondmaaltijd. Wij hebben met zijn vieren meer dan genoeg aan dit gerecht voor ons avondeten.
Ben jij een hele grote eter serveer er dan eventueel een kom soep bij. Ook lekker is om het broodje te eten als vervanger voor een burger en serveer er dan frietjes bij. Alles is altijd lekker met frietjes erbij toch 😉
Gegrilde kip maken
Voordat je de kip gaat grillen breng je de kip eerst op smaak met een aantal specerijen. Ik gebruik voor dit recept een aantal van mijn favoriete specerijen. Namelijk kerriepoeder, paprikapoeder, kaneel, peper en uiteraard zout. Als je wilt zou je eventueel ook nog een teentje geraspte knoflook kunnen toevoegen. Je kunt ervoor kiezen om de kip minimaal een half uur te laten marineren maar je kunt de kip ook direct bereiden.
Je kunt voor dit recept zowel kipfilet als kippendijenfilet gebruiken. Voordeel van kippendijen is dat het vlees malser blijft.
Bakken, grillen of barbecuen?
Je kunt de kip bakken in een koekenpan, grillen in een grillpan, bakken in de airfryer of op de bbq. Kies de variant die jijzelf het prettigst vindt werken. Wanneer je de kip gaat bakken in een koekenpan is het wel handig om de pan te verwarmen met nog een scheutje extra olie.
Recept Turks brood met gegrilde kip en kerriemayonaise
Turks brood met gegrilde kip en kerriemayonaise
Ingrediënten
- 800 gram kippendijfilet
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- scheutje olie
KERRIEMAYONAISE
- 3 eetlepels mayonaise flinke eetlepels
- 2 eetlepels Griekse yoghurt flinke eetlepels
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel uienpoeder
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 1 theelepel sriracha of minder als je niet van pittig houdt
OVERIGE INGREDIËNTEN
- 4 kleine Turkse broodjes of 1 grote
- sla naar keuze
- 150 gram snoeptomaatjes in plakjes gesneden (of partjes)
- 1 avocado in dunne plakjes gesneden
- 1/2 komkommer in dunne plakjes gesneden
- 6 radijsjes in plakjes gesneden
- 4 gekookte eieren in plakjes gesneden
- Alfalfa
Instructies
- Wanneer je afbak Turks brood gebruik, bak deze dan volgens de gebruiksaanwijzing af.
- Snijd van de kippendijfilet eventueel de grote stukken vet weg. Meng de kippendijfilet met een scheutje olie, de paprikapoeder, kerriepoeder, kaneel, peper en zout.
- Meng alle ingrediënten voor de kerriemayonaise en zet in de koelkast tot gebruik. Kook de eieren naar eigen wens qua hardheid en snijd vervolgens in plakjes.
- Bak of grill de kippendijfilet goudbruin en gaar. Snijd vervolgens de kip in dunne reepjes.
- Snijd het Turkse brood doormidden. Smeer zowel de bovenkant als de onderkant in met de kerriemayonaise. Beleg met de sla, komkommer, avocado, tomaatjes, ei, radijs en beleg met de stukjes kip. Leg daarbovenop eventueel een handje alfalfa.
- TIP: wanneer je een groot Turks brood gebruikt, snijd het brood dan in 4 of 8 stukken.
Turks brood met kip
Andere lekker recepten met Turks brood
Eet jij ook graag Turks brood. Probeer dan ook eens de volgende recepten. Turks brood met kruidig gehakt, gevuld Turks brood met pittig gehakt of maak de Turks brood met hummus en gegrilde groenten.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken