Deze Paas trifle met advocaat en vlaaifruit kersen is bij ons thuis al jaren favoriet. Een makkelijk én feestelijk toetje dat je van tevoren kunt maken. Echt ideaal voor Pasen.

Een feestelijk en romig toetje voor Pasen
Trifle in een glaasje is altijd een feestje om te eten maar met Pasen krijgt het nét dat beetje extra. Deze Paas trifle met advocaat en vlaaifruit kersen is romig, zoet én ziet er feestelijk uit. Wij vinden dit een ideaal gerecht voor tijdens de brunch of als afsluiting van een gezellige diner met ons gezin.
Ben jij…net als wij….ook dol op trifle? Bekijk dan zeker ook onze andere triflerecepten voor nog meer inspiratie.

Makkelijk om voor te bereiden en ideaal in een glaasje
Het fijne aan dit toetje is dat je het goed kunt voorbereiden. De advocaatroom, fijngehakte koek en het fruit kun je van tevoren klaarzetten. Pas vlak voor het serveren maak je de glaasjes op zodat alles mooi blijft. En het ziet er meteen feestelijk uit. Zeker als je er nog een lekker paaskoekje bovenop steekt. Extra leuk voor de kinderen én de volwassenen waarderen dit trouwens ook. 😉
Recept: paas trifle met advocaat en vlaaifruit kersen

Paas trifle met advocaat en vlaaifruit kersen
Equipment
- 4 mooie glazen of kleine serveerschaal
Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 8 jodenkoeken fijngehakt
- 1 blik vlaaifruit kersen
- 125 gram mascarpone
- 125 milliliter slagroom
- 1/2 zakje vanillesuiker
- 25 gram suiker
- 100 gram advocaat mag uiteraard ook iets meer zijn 😉
- 4 paaskoekjes optioneel
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Mix de slagroom met de suiker lobbig.
- Meng de mascarpone met de advocaat en vanillesuiker. Spatel vervolgens voorzichtig de slagroom erdoorheen.
- Bouw laagjes op in een glas, beginnend met een laagje koek, daaroverheen het advocaat-room mengel, vlaaifruit en herhaal deze stap. Steek er een gezellig paaskoekje in en eet smakelijk. 😋
Notities
Veelgestelde vragen
Zeker! Je kunt de advocaat vervangen door vanillevla. Zo is het ook geschikt voor kinderen of mensen die geen alcohol willen. Ook erg lekker is om lemon curd te gebruiken.
Je kunt alles voorbereiden en bewaren in aparte bakjes. Zet de trifle pas in elkaar vlak voor het serveren, zodat de lagen mooi blijven en de crunch behouden blijft.
Ik gebruik graag Jodenkoeken voor een krokant laagje. Maar stukjes cake, grof gehakte bokkenpootjes of bastognekoekjes kunnen natuurlijk ook prima.
Nee, vlaaifruit is dikker en meer gelei-achtig. Daardoor blijft het mooi liggen in laagjes en geeft het meer structuur aan de trifle.
Tip: andere lekkere Paas toetjes
Ben je op zoek naar meer inspiratie voor een toetje met Pasen? Deze desserts zijn ook echte aanraders:
- Trifle met lemon curd en aardbeien
- Paastoetje met advocaat en mandarijntjes
- Trifle met aardbeien en advocaat
Allemaal makkelijk te maken, feestelijk en helemaal in de stijl van Pasen. 🐣
Advocaat en kersen: een heerlijke combinatie
Advocaat en kersen zijn samen echt een gouden duo. De romige structuur van advocaat met het frisse van de kersen maakt deze trifle ideaal voor een feestelijk moment. Ik gebruik zelf graag Jodenkoeken als bodem. Lekker knapperig als je het toetje last minute opbouwt, of wat zachter en cakeachtig als je het eerder maakt. Beide varianten zijn heerlijk. En natuurlijk niet alleen tijdens Pasen lekker maar ook daarvoor of daarna. 😜

Ik hoop dat jij van dit heerlijke én mega simpele paastoetje net zo gaat genieten als wij thuis doen. Zelfs Jan Willem, die geen zoetekauw is, had dit toetje binnen no-time op.😋
Wij zouden het ontzettend leuk vinden als je ons zou willen volgen op social media. Mocht je een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook heel erg leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door #familieoverdekook te gebruiken.