Trifle met advocaat en vlaaifruit kersen: het perfecte Paastoetje in een glaasje

Trifle met advocaat en vlaaifruit kersen: het perfecte Paastoetje in een glaasje
Direct naar recept
toetje
Nederlands
Deze tijd ben jij bezig: 5 minuten
Totale bak/stoof tijd: 10 minuten
Romige Paas trifle met advocaat en vlaaifruit kersen, geserveerd in een glaasje. Een feestelijk toetje dat je makkelijk van tevoren maakt – ideaal voor Pasen.

Deze Paas trifle met advocaat en vlaaifruit kersen is bij ons thuis al jaren favoriet. Een makkelijk én feestelijk toetje dat je van tevoren kunt maken. Echt ideaal voor Pasen.

Trifle in glaasje met advocaat, room en kersen – makkelijk toetje voor de Paasbrunch

Een feestelijk en romig toetje voor Pasen

Trifle in een glaasje is altijd een feestje om te eten maar met Pasen krijgt het nét dat beetje extra. Deze Paas trifle met advocaat en vlaaifruit kersen is romig, zoet én ziet er feestelijk uit. Wij vinden dit een ideaal gerecht voor tijdens de brunch of als afsluiting van een gezellige diner met ons gezin.

Ben jij…net als wij….ook dol op trifle? Bekijk dan zeker ook onze andere triflerecepten voor nog meer inspiratie.

Paas trifle met advocaat en vlaaifruit kersen in een glaasje – feestelijk toetje voor Pasen

Makkelijk om voor te bereiden en ideaal in een glaasje

Het fijne aan dit toetje is dat je het goed kunt voorbereiden. De advocaatroom, fijngehakte koek en het fruit kun je van tevoren klaarzetten. Pas vlak voor het serveren maak je de glaasjes op zodat alles mooi blijft. En het ziet er meteen feestelijk uit. Zeker als je er nog een lekker paaskoekje bovenop steekt. Extra leuk voor de kinderen én de volwassenen waarderen dit trouwens ook. 😉

Recept: paas trifle met advocaat en vlaaifruit kersen

paastoetje simpele trifle met advocaat

Paas trifle met advocaat en vlaaifruit kersen

Romige Paas trifle met advocaat en vlaaifruit kersen, geserveerd in een glaasje. Een feestelijk toetje dat je makkelijk van tevoren maakt – ideaal voor Pasen.
Vind jij dit recept lekker?
Print Recept Pinterest Bewaar in jouw kookboek
Gang: toetje
Keuken: Nederlands
Trefwoord: makkelijk paasrecept, paas trifle, toetje in een glaasje, trifle met advocaat
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Servings: 4 personen

Equipment

  • 4 mooie glazen of kleine serveerschaal

Wat heb je nodig (ingrediënten)

  • 8 jodenkoeken fijngehakt
  • 1 blik vlaaifruit kersen
  • 125 gram mascarpone
  • 125 milliliter slagroom
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 25 gram suiker
  • 100 gram advocaat mag uiteraard ook iets meer zijn 😉
  • 4 paaskoekjes optioneel

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Mix de slagroom met de suiker lobbig.
  • Meng de mascarpone met de advocaat en vanillesuiker. Spatel vervolgens voorzichtig de slagroom erdoorheen.
  • Bouw laagjes op in een glas, beginnend met een laagje koek, daaroverheen het advocaat-room mengel, vlaaifruit en herhaal deze stap. Steek er een gezellig paaskoekje in en eet smakelijk. 😋

Notities

Tip van ons: In plaats van cake gebruiken wij in deze Paas trifle Jodenkoeken. Die geven een heerlijke crunch als je het toetje vlak voor het serveren opbouwt. Maak je het eerder op de dag? Dan worden de koeken wat zachter – ook lekker! Steek vlak voor het serveren pas het paaskoekje erin, zodat ook die lekker knapperig blijft.
Dit paastoetje is makkelijk voor te bereiden en ziet er extra gezellig uit in een glaasje. Je kunt dit toetje voor 4 personen maken maar je kunt eventueel ook 6 kleinere porties maken en dus 6 personen gelukkig maken 😉
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Veelgestelde vragen

Kan ik deze Paas trifle met advocaat ook alcoholvrij maken?

Zeker! Je kunt de advocaat vervangen door vanillevla. Zo is het ook geschikt voor kinderen of mensen die geen alcohol willen. Ook erg lekker is om lemon curd te gebruiken.

Hoe ver van tevoren kun je dit toetje maken?

Je kunt alles voorbereiden en bewaren in aparte bakjes. Zet de trifle pas in elkaar vlak voor het serveren, zodat de lagen mooi blijven en de crunch behouden blijft.

Wat gebruik je als bodem in de trifle?

Ik gebruik graag Jodenkoeken voor een krokant laagje. Maar stukjes cake, grof gehakte bokkenpootjes of bastognekoekjes kunnen natuurlijk ook prima.

Is vlaaifruit hetzelfde als kersen op siroop?

Nee, vlaaifruit is dikker en meer gelei-achtig. Daardoor blijft het mooi liggen in laagjes en geeft het meer structuur aan de trifle.

Tip: andere lekkere Paas toetjes

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor een toetje met Pasen? Deze desserts zijn ook echte aanraders:

Allemaal makkelijk te maken, feestelijk en helemaal in de stijl van Pasen. 🐣

Advocaat en kersen: een heerlijke combinatie

Advocaat en kersen zijn samen echt een gouden duo. De romige structuur van advocaat met het frisse van de kersen maakt deze trifle ideaal voor een feestelijk moment. Ik gebruik zelf graag Jodenkoeken als bodem. Lekker knapperig als je het toetje last minute opbouwt, of wat zachter en cakeachtig als je het eerder maakt. Beide varianten zijn heerlijk. En natuurlijk niet alleen tijdens Pasen lekker maar ook daarvoor of daarna. 😜

simpel paastoetje – trifle met advocaat

Ik hoop dat jij van dit heerlijke én mega simpele paastoetje net zo gaat genieten als wij thuis doen. Zelfs Jan Willem, die geen zoetekauw is, had dit toetje binnen no-time op.😋