Romige Paas trifle met advocaat en vlaaifruit kersen, geserveerd in een glaasje. Een feestelijk toetje dat je makkelijk van tevoren maakt – ideaal voor Pasen.
Trefwoord: makkelijk paasrecept, paas trifle, toetje in een glaasje, trifle met advocaat
Voorbereidingstijd: 5 minutenminuten
Bereidingstijd: 5 minutenminuten
Totale tijd: 10 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Equipment
4 mooie glazen of kleine serveerschaal
Wat heb je nodig (ingrediënten)
8jodenkoekenfijngehakt
1blikvlaaifruit kersen
125grammascarpone
125milliliterslagroom
1/2zakjevanillesuiker
25gramsuiker
100gramadvocaatmag uiteraard ook iets meer zijn ;-)
4paaskoekjesoptioneel
Zo maak je het (bereidingswijze)
Mix de slagroom met de suiker lobbig.
Meng de mascarpone met de advocaat en vanillesuiker. Spatel vervolgens voorzichtig de slagroom erdoorheen.
Bouw laagjes op in een glas, beginnend met een laagje koek, daaroverheen het advocaat-room mengel, vlaaifruit en herhaal deze stap. Steek er een gezellig paaskoekje in en eet smakelijk. 😋
Notities
Tip van ons: In plaats van cake gebruiken wij in deze Paas trifle Jodenkoeken. Die geven een heerlijke crunch als je het toetje vlak voor het serveren opbouwt. Maak je het eerder op de dag? Dan worden de koeken wat zachter – ook lekker! Steek vlak voor het serveren pas het paaskoekje erin, zodat ook die lekker knapperig blijft.Dit paastoetje is makkelijk voor te bereiden en ziet er extra gezellig uit in een glaasje. Je kunt dit toetje voor 4 personen maken maar je kunt eventueel ook 6 kleinere porties maken en dus 6 personen gelukkig maken ;-)