Op dagen dat je nul inspiratie hebt maar wél zin hebt in warm eten, is dit echt een topgerecht. Deze tortellini ovenschotel met crispy chili olie is pittig, vullend en binnen 20 minuten klaar. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en de oven doet het meeste werk!
De saus maak je heel simpel: gezeefde tomaten, crispy chili olie, wat kruiden en knoflook. Je mengt dit in de ovenschaal en klaar is je saus! 🤩 Zin in meer van dit soort simpele recepten uit de oven? Neem dan ook een kijkje bij onze makkelijke maaltijden, ideaal voor drukke dagen waarop je toch lekker wilt eten.

Sorry Italianen, dit recept is geen klassieker uit de Italiaanse keuken, maar het is wel echt mega lekker! En het is een gerecht dat je makkelijk kunt aanpassen. Nog wat spinazie of courgette in de koelkast? Kan er gewoon bij. Liever iets erbij? Serveer het met een salade caprese of wat knoflookbrood en je hebt een complete maaltijd. 😋
Recept tortellini ovenschotel met crispy chili olie

Tortellini ovenschotel met crispy chili olie
Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 500 gram verse tortelloni of andere gevulde pasta
- 500 milliliter gezeefde tomaten
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 1 zakje Tex Mex geraspte kaas
- 1 eetlepel crispy chili olie + extra
- versgemalen zwarte peper en zout naar smaak
- 15 gram verse basilicum grof gehakt
- 1 groentebouillonblokje
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Verwarm de oven voor op 185 graden hetelucht.
- Kook de tortelloni 2 minuutjes korter dan aangegeven staat op de verpakking samen met het groentebouillonblokje.
- Meng in een ovenschaal de gezeefde tomaten met de oregano, crispy chili olie, knoflook en peper en zout.
- Voeg de gekookte tortellini toe meng alles door elkaar. Bestrooi met de Tex Mex kaas en bak 5-10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Bestrooi voor serveren met de basilicum en eventueel extra crispy chilie olie. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
Veelgestelde vragen tortellini ovenschotel met crispy chili olie
Ja. Zet alles klaar in de ovenschaal, dek af en bewaar tot 24 uur in de koelkast. Baktijd kan dan wel iets langer zijn.
Dat verschilt per merk. Begin met één eetlepel en proef even voor je extra toevoegt. Je kunt er na het bakken altijd nog wat extra overheen druppelen.
Ja, meestal wel! Maar check wel altijd even de ingrediënten van je tortellini én chili olie.
Nee, dat raden we niet aan. Gevulde pasta wordt na het invriezen vaak slap of waterig, en de structuur van de saus verandert ook. Vers maken is hier echt het lekkerst.
Tips van Familie over de Kook
- Vegetarisch? De meeste crispy chili olie is gewoon vegetarisch. Check voor de zekerheid even het etiket als je twijfelt, maar vis of garnalen zitten er zelden in.
- Minder pittig? Meng de chili olie met wat gewone olijfolie, of begin gewoon met een klein beetje.
- Groente erbij? Spinazie, paprika, champignons, courgette of wat cherrytomaatjes doen het hier altijd goed.
- Geen tortellini/tortelloni in huis? Gnocchi of een andere gevulde pasta werkt ook prima.

Ook zo dol op crispy chili olie?
Heb je crispy chili olie in huis en wil je er meer mee doen? Wij gebruiken het zelf regelmatig in andere recepten, zoals: onze pasta met crispy chili olie en tomatensaus, in een pittige kipstoof maar het is ook erg lekker in onze Aziatische komkommersalade. Zo maak je die pot crispy chili olie gegarandeerd helemaal op. 😋
Tortellini of tortelloni – wat gebruik je?
Officieel gebruik ik voor dit recept tortelloni. Die zijn net wat groter dan tortellini en hebben vaak een zachtere, romige vulling. In ovenschotels blijven ze net wat beter stevig en dat vind ik persoonlijk fijner. In Nederland zegt echter bijna iedereen gewoon tortellini – of je nou de kleine of grote bedoelt. En dat is helemaal prima. Gebruik dus vooral wat jij lekker vindt of wat je in huis hebt. Het is allemaal lekker. 👍

Maak jij deze ovenschotel ook? Deel je foto met ons via Instagram of Pinterest met #familieoverdekook!