Thuis bij Familie over de Kook

Thuis bij Familie over de Kook

O, o, o, door al het klussen was ik helemaal vergeten om een Thuis bij Familie over de Kook te maken. Zonde, want wij zijn namelijk super trots op het resultaat tot nu toe en dat laten we natuurijk graag zien. Ik heb al wel een kleine sneak peak gegeven op Facebook, dus misschien heb je wel al iets voorbij zien komen. Naast al het klussen hebben we ook heerlijk genoten van het super lekkere weer afgelopen tijd. Super jammer dat de voorspellingen voor de komende dagen niet heel erg denderend zijn. Ook hebben we weer heerlijk gegeten maar het uitschrijven van de recepten komt momenteel niet echt lekker op gang. Ze zeggen geduld is een schone zaak, dus het wachten wordt zeker beloond πŸ˜‰Β 

Thuis bij Familie over de Kook

Big Green Egg BBQ
Wie zegt dat bbq’en alleen voor mannen is? Het lijkt heel wat hoor maar Jan Willem heeft de rest van het bbq’en gedaan. Ik maak het eten voor op de bbq en Jan Willem doet de rest. Al ben ik het wel aan het leren. Dus oefening baart kunst.
Picanha van de bbq
Tadaaaa!!!! Eindresultaat πŸ™‚ Het was heerlijk! Een goed gekruide picanha, gepofte aardappel en een frisse tomatensalade. Recepten volgen nog.
kinderen en konijn
De kinderen genieten volop van de vakantie. Amaranthe zat eventjes heerlijk op de bank te knuffelen met Billy ons konijn. Ze was die ochtend druk aan het springen geweest bij JumpXl, dus even rust kon geen kwaad.
Thuis bij Familie over de Kook
Nog geen 10 minuten later troffen we haar zo slapend op de bank aan. Uiteindelijk heeft ze ruim 2 uur diep geslapen in deze houding.
zwarte schutting
Druk aan het klussen in de tuin. Wij vonden onze huidige schutting niet meer mooi en besloten daarom om zwart hout ertegenaan te maken. Het resultaat is zoooooo gaaf geworden!!!
zwarte buitenkeuken met een Big Green Egg
Onze trost!!! De buitenkeuken is nu bijna helemaal af. Wij zijn echt zo onwijs blij met het resultaat. Dat wordt lekker veel de bbq aansteken.
zwarte schutting in tuin
Het vakantiegevoel hebben wij momenteel in onze achtertuin. Het is zo sfeervol geworden en absoluut geen straf om in te vertoeven. Nu is het wachten op de vlonder en onze nieuwe pui en dan is de tuin helemaal af. Hier zie je ook goed hoe mooi de zwarte schutting is geworden.
aardbeien waterijsjes
Bij lekker weer hoort natuurlijk ijs. Ik had een bak aardbeien over en daar heb ik zelf aardbeien-waterijsjes van gemaakt. Deze waren super goed gelukt, dus dat recept komt binnenkort ook op de blog.
zelf wafels maken
Op de site van de Lidl hadden we een wafelijzer en een grill besteld en dat moest natuurlijk meteen getest worden. De eerste wafels waren helemaal goedgekeurd door Beaudine. Ik was zelf nog niet helemaal tevreden, dus ik ga nog even experimenteren met het beslag voordat ik het recept op de blog plaats.
lasagne met spinazie en tonijn
Het recept van deze lasagne met spinazie en tonijn staat inmiddels wel al op de blog. Ik kan wel zeggen dat deze lasagne een nieuwe verslaving is van ons.
Mexicaanse burger
Deze Mexicaanse kipburger met sriracha mayonaise en Mexicaanse aardappeltjes uit de oven was echt te lekker! De Mexicaanse kruiden heb ik ook zelfgemaakt en zijn echt overal lekker op. Sorry, maar ook op dit recept moet je nog even wachten.

kinderen en dyslexie

cider
Jan Willem had weer ontzettend veel mazzel. Voor zijn blog B4men kreeg hij een super tof pakket met allemaal Ciders opgestuurd om te testen. Uiteraard was ik zelf ook erg nieuwsgierig en onze favoriet hebben we al flink ingeslagen. Je kan deze net niet goed op de foto zien maar het is het één na laatste flesje. Die is echt zooooo lekker!!
cider testen.
Even een drankje doen na al het harde werken mag best. Het is nog eventjes een paar maanden flink klussen maar dan hebben we de meeste grote klussen in en rondom het huis aangepakt. We kunnen niet wachten tot het af is hahaha!
steigerhouten bed
Onze bob de bouwer! Hier zijn we bezig met het bouwen van Beaudine haar nieuwe steigerhouten bed. Hij is bijna af, dus in de volgende Familie over de Kook kunnen we het resultaat laten zien.
barbier
De barbier moet natuurlijk ook zelf weleens geknipt en geschoren worden πŸ™‚ Hier voorzie ik Jan Willem weer van een fris en zomers kapsel. Het was goed gelukt al zeg ik het zelf. We zijn nog steeds zo blij en trots met onze Barbershop aan huis.Β 
zomercocktails
Jaaaaaa cocktails!! wij zijn echt gek op cocktails en daarom komt er binnenkort een super leuk artikel op de blog met hoe je thuis de lekkerste zomercocktails maakt.
Dhal, Indiase Curry
Deze Dhal ofwel Indiase curry met zelfgemaakte Naan en frisse yoghurtdip vonden Jan Willem en ik erg lekker. De kinderen waren helaas minder enthousiast. Voor twee personen was dit dus best veel en daardoor hebben hier dan ook twee dagen van gegeten. Geen straf hoor, de dag erna was hij namelijk nog veel lekkerder.Β 

Komende week gaan we verder met het bouwen van Beaudine haar bed en zetten we de puntjes op de I in de buitenkeuken. Hopelijk krijgen we nog flink wat mooie dagen, zodat we echt kunnen gaan genieten van onze tuin. Alvast een fijn weekend allemaal en voor alle moeders, een hele fijne moederdag!