
Ingrediënten
- 600 gram kippendijen in reepjes gesneden
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1/2 eetlepel kerrie masala
- 1 ui grof gesneden
- 2 teentjes knoflook grof gesneden
- 3 centimeter verse gember grof gesneden
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 rode peper grof gesneden
- 1 kipbouillonblokje
- snuf peper en zout
- 1 blikje kokosmelk
- paksoi grof gesneden
- 200 gram sugar snaps
- flink hand doperwten diepvries
- 4 eieren hardgekookt
- flinke hand (gezouten) cashewnoten
- verse koriander fijngehakt
- 300 gram rijst
- 1 theelepel vissaus
Instructies
- Meng in een keukenmachine de ui, knoflook, gember, rode peper, kerriepoeder, kerrie masala, kurkuma, komijn en chilipoeder tot een smeuïge pasta. Bestrooi de kip met peper en zout. Kook de rijst alvast gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
- Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak kort de kruidige curry pasta. Voeg de kip toe en bak deze rondom goudbruin aan. Voeg het blikje kokosmelk toe, 1 tl vissaus en verkruimel het bouillonblokje erbij. Roer dit alles goed door. Leg de deksel op de pan (niet helemaal) en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg dan de sugar snaps, paksoi en doperwten toe. Bak dit op hoog vuur (zonder deksel op de pan) 5 minuten mee. Vergeet niet te roeren. Serveer de rijst met de curry, hardgekookte eieren, verse koriander en cashewnoten.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!