Thaise burger met rode currysaus
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 burgers
Ingrediënten
- 500 gram half om half gehakt
- 3 flinke eetlepels rode currypasta zelfgemaakt (recept staat op de blog)
- 1 ei
- 8 eetlepels paneermeel
- flinke hand panko
- 4 burger broodjes
- sla
- 4 plakjes cheddar kaas
rode curry mayonaise
- 5 flinke eetlepels mayonaise
- 1 flinke eetlepel rode currypasta
Instructies
- Meng het gehakt met 3 flinke eetlepels rode currypasta, ei en 8 eetlepels paneermeel. Kneed dit goed door en vorm er 4 burgers van. Haal de burgers door de panko, hierdoor krijg je een lekkere knapperig korstje.
- Verhit een flinke scheut zonnebloem olie in een pan en bak de burgers mooi goudbruin en gaar. Meng ondertussen de mayonaise met rode currypasta. Smeer zowel de bovenkant als de onderkant van het broodje in met de rode curry mayonaise. Beleg met sla en een plakje cheddar. Leg hierop de burger.
- TIP: ook lekker met plakjes avocado, tomaat en wat fijngehakte bosui.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer